Orașul Copiilor logo
Parcul Central Cluj, Lacul Chios

Parcul Central Cluj, Lacul Chios

 

Dacă mergem în Parcul Central atracția principală s-ar putea să fie lângă, si anume locul de joacă dintre parc și Cluj Arena. Tot acolo e 'parcul distractiv Fărcaș' cu ‘bumper cars’, carusel, trenuleț. Pe lacul Chios, dacă vrem o tură cu lebăda/hidrobicicleta ne costă 10lei/adult si 5lei/copil. În parcul Central sunt si trambulinele ce ne costă 4 lei pentru 5 minute. Iar ocazional putem merge la expoziții în proaspăt inaugurata clădire Cazino. Poneiul Rocky care îi plimbă de 15 ani pe copii cu trăsura pe lângă lac încă nu a primit autorizația după modernizarea parcului, dar are unele promisiuni din partea autorităților.

Parcul Central, colocvial Parcul Mare, cu o vechime de peste 180 de ani, este unul dintre principalele spații verzi din zona centrală a municipiului Cluj-Napoca. Parcul este delimitat de Stadionul Municipal la vest, Teatrul Maghiar de Stat la est, râul Someșul Mic la nord, respectiv strada Iuliu Hossu (fostă Pavlov) la sud.

Lacul Chios este luciul de apa din Parcul Central al Clujului. Numele lui este preluat de la Restaurant-Cazino Chios care se afla la marginea acestuia.

Clădirea cazinoului din Parcul central a fost restaurata de Primăria Cluj-Napoca.  Aleile au fost refacute fără dale de ciment, cu mai multe lampadare pentru iluminatul public. Toate podețele în boltă vor fi refăcute, iar prin rigole va circula un fir de apă. 

Aparate de sport in parcul central:

locul de joac asi fitness din parc

Canotaj pe lacul Chios din Parcul central:

Orar L-D 10-21
 
copii până la 14 ani 
- Barca cu vâsle  4lei/persoană/30min
- Hidrobicicletă, Lebădă 5 lei
adulti 
- Barca cu vâsle  8lei/persoană/30min
- Hidrobicicletă, Lebădă 10 lei/pers/30min

Canotaj lacul Chios

 

În Parcul Central găsiți și o trambulină elastică cu 4 plase și țarc pusă la dispoziția copiilor de firma Bisos Comimpex
Orar: L-D 10-21
Preț: 4 lei /  5 minute
tel: 0740064123

Trambulină parcul central

cladirea casino si fântâna restaurată

Scris la: 2012-06-12 23:46:47


Parcul Central Cluj, Lacul Chios Parcul Central Cluj, Lacul Chios
Adresa: Strada Hossu Iuliu
Central Area
Cluj

Locații din cadrul complexului