Orașul Copiilor logo

Localuri Cluj

Localuri Cluj

 

Pentru multi parinti, viata asa cum o stiau ei se incheie odata cu aparitia unui copil. Chiar daca inainte nu s-au gandit prea mult la asta, venirea copilului le da lumea (mai mult sau mai putin) peste cap. Multi incep sa se gandeasca la lucrurile pe care nu le mai pot face odata cu aparitia copilului in familie. Pentru unii lista e foarte lunga.

Nu e insa neaparat sa fie asa. Cu putina organizare (si uneori ceva curaj), parintii pot inca face o multime din lucrurile pe care le faceau “inainte”. Poate ca n-o sa poata merge imediat dupa nasterea copilului la raiduri cu motocicletele off-road, dar o seara placuta intr-un restaurant dragut e mai mult decat realizabila.

Cu un bebelus e chiar foarte usor, pentru ca inca nu are mobilitate suficienta sa misune prin restaurant pe sub mese si printre clienti. Nu are nevoie decat de bratele parintilor, pe rand, de un carrier sau de un carucior – si sunt sanse mari sa doarma dus tot timpul.

Cu un copilas ceva mai mare lucrurile se mai schimba, insa iesirea este in continuare posibila. Trebuie aduse poate cateva dintre jucariile lui preferate care sa-l scape de plictiseala asteptarii, se pot juca jocuri interesante la masa, se pot spune povesti captivante, copilul poate fi antrenat in aventura mancatului in oras, e nevoie doar de putina imaginatie din partea parintilor, de rabdare si de flexibilitate: uneori planurile trebuie schimbate sau adaptate din mers. Desigur, ajuta si atmosfera generala a restaurantului – sunt locuri unde copiii sunt bineveniti, unde au la dispozitie locuri de joaca, unde personalul e amabil si incearca sa le faca experienta placuta.