Orașul Copiilor logo

Grădinițe de stat Cluj

Grădinițe de stat Cluj

 

Programul zilnic la grădinița de stat

Si copiii au un “serviciu”; ei merg la gradinita! Multi dintre parinti folosesc comparatia serviciu-gradinita pentru a le explica copiilor lor de ce trebuie sa se trezeasca in fiecare dimineata si sa mearga la gradinita. Unii copii iau foarte in serios aceasta comparatie si sunt mandri nevoie mare ca au si ei “serviciu”. Diferenta apare atunci cand vine vorba de “sarcinile de serviciu”. Daca in cazul adultilor trebuie respectate reguli si termene fixe si nu se prea permit abateri, in lumea copiilor lucrurile stau ceva mai altfel, inca relaxat.

Particularitati in functie de program

In linii mari, programul copiilor este destul de asemenator, indiferent de gradinita. Unele gradinite functioneaza cu program normal (sau scurt, cum i se mai spune de catre parinti, adica programul pana la pranz), altele cu program prelungit (asa-numitul “camin”; copiii dorm de pranz acolo si sunt luati de catre parinti dupa orele 16-17) iar unele cu ambele tipuri de programe.

Una din particularitatile gradinitelor care functioneaza (si) cu program normal este aceea ca cei care vin doar pana la pranz beneficiaza de programul “cornul si laptele”. Mamica unui copil care merge la o gradinita cu program normal din cartierul Iris ne-a spus ca in general copiii care vin la program normal isi aduc micul dejun de acasa, la gradinita primind cornul si laptele. Ceilalti copiii, de la program prelungit, primesc si micul dejun (in general lapte cu cereale, cacao, tartine cu branza, dulceata sau sunca) la aceeasi ora cu primii.

Dupa micul dejun au loc diferite activitati educative. Tot in prima parte a zilei au loc si o parte din cursurile optionale la care se pot inscrie copiii. Din ce am inteles de la mamici, in general se organizeaza cursuri de dans si de limbi straine (engleza fiind cea mai ceruta). Aceste cursuri extracurriculare sunt sustinute in general de profesori calificati si se platesc separat (10-15 lei/luna). Uneori activitatile optionale au loc si dupamasa, in gradinitele cu program prelungit.

In cazul acestor gradinite, desi nu exista explicit optiunea de program normal, parintii isi pot lua copiii acasa dupa masa de pranz.

Masa de pranz se serveste, in functie de gradinita, intre orele 11.30-13. Inainte si dupa masa copiii sunt dusi incolonati la baie pentru a se spala. Meniul se afiseaza de obicei la inceputul saptamanii, pentru toata saptamana, pentru ca parintii sa fie informati cu privire la ceea ce mananca copiii lor la gradinita.

Taxe

Desi invatamantul de stat este gratuit, exista totusi diverse taxe pe care parintii le platesc lunar, semestrial sau anual. O prima taxa este taxa de masa, pentru copiii care frecventeaza programul prelungit; aceasta este de 7 lei pe zi. Mai exista apoi fondul gradinitei (suma se ridica la aproximativ 20 de lei pe an, platiti semestrial), fondul grupei (intre 80 si 150 de lei pe an, se stabileste la inceputul anului scolar, in sedinta cu parintii) – din care se cumpara diverse materiale necesare activitatilor din grupa: carti si caiete de lucru, plastelina, acuarele, hartie, uneori si jocuri si jucarii. Unele gradinite mai au asa numita taxa de igiena, in jur de 7 lei pe luna, din care se cumpara sapun, hartie igienica, servetele pentru uscatul mainilor.

Cuantumul taxelor care intra in fondul grupei/gradinitei sunt stabilite la inceputul anului scolar, in cadrul sedintei cu parintii. In general sedintele cu parintii au loc semestrial, dar se pot tine si cu o frecventa marita. La gradinita Floare de Iris, de exemplu, in prima parte a anului scolar sedintele au avut loc lunar. Sedintele pot fi convocate atat de catre educatoare cat si la solicitarea parintilor.

Copiii sunt dusi ocazional in excursii sau vizite la diferite obiective, toate acestea presupunand costuri suplimentare mai mici sau mai mari (uneori trebuie platit doar transportul, alteori si o masa, in cazul excursiilor mai lungi, sau taxele de intrare la obiectivele vizitate).

Programul educatoarelor

In ceea ce priveste educatoarele, acestea vin in schimburi: cea de dimineata de pe la ora 7.30-8 si sta pana dupa pregatirea pentru somn, cea de-a doua vine putin inainte de pranz, astfel ca pe parcursul mesei si al pregatirii pentru somn educatoarele se suprapun, pentru a se putea descurca mai usor cu copiii. Cand este nevoie de ajutor suplimentar, exista ingrijitoarele (la unele gradinite exista cate una la fiecare grupa, permanent, la altele ingrijitoarele circula de la o grupa la alta, pentru a vedea daca totul este in regula). Mamicile cu care am stat de vorba ne-au spus ca, in general, educatoarele sunt titularizate pe posturi, exceptie facand una dintre gradinite (Floare de Iris, din cartierul Iris), unde sunt destul de multe suplinitoare. In rest, atat copiii cat si parintii par a fi multumiti de experienta cu gradinitele de stat. 

Ralu' Conțiu

Tendințe în educația de stat a preșcolarilor

Grădinița de stat e instituția în care se desfășoară învățământul preșcolar, adică unde sunt educați copiii între 3 și 6 ani. Personalul  didactic e reprezentat de educatoare numite după legea educației 'profesori pentru învățământ preșcolar'. Copii sunt organizați pe grup de vârstă: grupa mica, grupa mijlocie, grupa mare și fiecărei grupe cu program scurt sau normal i se atribuie o educatoare. La grădinițele cu program prelungit li se atribuie doua educatoare care lucrează în ture. Numărul de copii recomandat într-o grupă e de 15 putând fi minim 10 și maxim 20.

Copii nu trebuie să meargă în mod obligatoriu la grădiniță, dar pot fi înscriși dacă au vârsta potrivită de obicei în luna aprilie după ce se finalizează înscrierile la școli și se stabilește numărul de locuri rămase libere.  Grădinița se succede învățământului antepreșcolar reprezentat de creșe și precede școala care începe obligatoriu cu clasa pregătitoare, de la 6 ani. Departajarea dosarelor de înscrieri se face după numărul de copii în familie, proximitate de grădiniță, locul de muncă în Cluj-Napoca, etc.

Grădinițele din Cluj-Napoca, ca de altfel majoritatea grădinițelor din marile orașe, au fost supra-aglomerate până în anul 2012. Multe grădinițe au lucrat cu 30 sau chiar mai mulți copii în grupă. În plus, înscrierea dosarelor nu este procesată electronic sau centralizată facilitând o corupția - mulți părinți prezintă o atenție directoarei ca să le primească copilul la grădiniță. O educatoare cu grad didactic I are un salariu de încadrare de aproximativ 960lei (la care se aplică rețineri).

Mihai David

Grădinița Degețica (Venus) structura 1
  Grădinița Degețica (Venus) structura 1. Structura face parte din Grădinița Degețica (Târnavelor) condusă de director GĂDĂLEAN MIHAELA-VALERIA. In octombrie 2009 a fost inaugrat un nou spatiu apartinand gradinitei Degetica, intr-una din cladirile situate in incinta Liceului de Transporturi. Aceasta este alcatuit din 9 sali, avand in total o capacitate de 180 de locuri.  Incepand cu anul scolar 2014-2015, la Gradinita ... vezi mai mult
Grădinița Licurici (Arinilor)
Grădinița Licurici (Arinilor)
Grădinița Licurici (Arinilor) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 4 și e condusă de BUCUR NICOLETA. Pe lângă sediul de pe Arinilor grădinița mai are în componență 2 structuri. Gradinita Licurici a fost extinsa in iulie 2011 cu un nou corp de cladire. Acesta dispune de demisol, parter si mansarda si este alcatuit din 4 Sali pentru grupa, doua dormitoare, o sala de sport, 2 Sali de joaca, o sala de mese, grup sanitar pentru copii, ... vezi mai mult
Grădinița Poienița (Alverna 63)
Grădinița Poienița (Alverna 63) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 67 și e condusă de COSMA MIHAELA. Pe lângă sediul de pe Alverna 63 grădinița mai are în componență o structură. Gradinita Poienita este situate in cartierul Buna Ziua, pe strada Alverna, nr. 63. Un aspect deosebit in ceea ce priveste aceasta gradinita este faptul ca promoveaza un sistem de educare nou, preluat de la unitati de invatamant din Franta si Marea ... vezi mai mult
Grădinița Mica Sirenă (Alexandru Vlahuță)
Grădinița Mica Sirenă (Alexandru Vlahuță)
Grădinița Mica Sirenă (Alexandru Vlahuță) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 64 și e condusă de MICLEA MARIA. Pe lângă sediul de pe Alexandru Vlahuță grădinița mai are în componență 2 structuri. Tabel ce cuprinde numărul de copii înscriși la grădiniță în 2011 și numărul de educatoare: Denumire nr. copii română nr. copii maghiară educatoare Mica Sirenă (Alexandru ... vezi mai mult
Grădinița Dumbrăvioara (Detunata)
Grădinița Dumbrăvioara (Detunata)
Grădinița Dumbrăvioara (Detunata) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 56 și e condusă de GHERLE LUCIANA. Pe lângă sediul de pe Detunata grădinița mai are în componență o structură. In anul 2013-2014, la Gradinita Dumbravioara exista 9 grupe, dintre care: - 3 grupe mici- Grupa Margaretelor, Grupa Mamarutelor, Grupa Albinutelor - 2 grupe mijlocii- Grupa Ciupercutelor, Grupa Fluturasilor - 2 grupe mari: Grupa Fluturasilor, ... vezi mai mult
Grădinița Trenulețul Veseliei (Câmpeni)
Grădinița Trenulețul Veseliei (Câmpeni)
  Grădinița Trenulețul Veseliei (Câmpeni) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 26 și e condusă de CABULEA MIHAI. Gradinita a fost construtia in anul 1956 si a functionat de la bun inceput impreuna cu cresa. A fost inaugurata in primavara anului 1957, iar de atunci si pana in anul 2004 s-a aflat sub tutela Regionalei CFR Cluj, din a carei fonduri a fost construita cladirea. Gradinita este organizata dupa cum urmeaza: 2 ... vezi mai mult
Grădinița Dumbrava Minunată (Grigore Alexandrescu 47)
Grădinița Dumbrava Minunată (Grigore Alexandrescu 47)
Grădinița Dumbrava Minunată (Grigore Alexandrescu 47) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 66 și e condusă de DRĂGHICI CAMELIA. Gradinita Dumbrava Minunata a fost deschisa in anul 1975. Exista 14 grupe de copii: Grupa Albinutelor, Grupa Floricelelor, Grupa Ciupercutelor, Grupa Floricele Albastre, Grupa Fluturasilor, Grupa Iepurasilor, Grupa Greierasilor, Grupa Ratustelor, Grupa Mamarutelor, Grupa Margaretelor, Grupa Piticilor, ... vezi mai mult
Grădinița Albă ca zăpada (Ion Creangă)
Grădinița Albă ca zăpada (Ion Creangă)
  Grădinița Albă ca zăpada (Ion Creangă) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 1 și e condusă de RADU GABRIELA. Pe lângă sediul de pe Ion Creangă grădinița mai are în componență 2 structuri. Amenajarea spatiului de joaca: In anul 2011, spatiul de joaca al gradintei a fost extins si amenajat cu ajutorul asociatiei ADESCO, prin proiectul 1000 de flori. Astfel, au fost plantate 1000 de flori, printre care: gladiole, ... vezi mai mult
Grădinița Mămăruța (21 Decembrie 1989)
Grădinița Mămăruța (21 Decembrie 1989)
  Grădinița Mămăruța (21 Decembrie 1989) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 42 și e condusă de CHIVARU ANUȚA. Pe lângă sediul de pe 21 Decembrie 1989 grădinița mai are în componență o structură. Tabel ce cuprinde numărul de copii înscriși la grădiniță în 2011 și numărul de educatoare: Denumire nr. copii română nr. copii maghiară educatoare Mămăruța (21 ... vezi mai mult
Grădinița Cu parfum de tei (Horea)
Grădinița Cu parfum de tei (Horea)
Grădinița Cu parfum de tei (Horea) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 2 și e condusă de BLAGA EUGENIA. Pe lângă sediul de pe Horea grădinița mai are în componență o structură. Gradinita a fost infiintata inainte de anul 1940, iar pe atunci existau 3-4 grupe de copii. Sediul in care se afla gradinita are o reala importanta istorica, apartinand comunitatii evreiesti din Cluj, fiind situate in curtea Sinagogii de pe strada ... vezi mai mult
Grădinița Lumea copiilor (Albini 91)
Grădinița Lumea copiilor (Albini 91)
  Grădinița Lumea copiilor (Albini 91) e fosta grădiniță cu program normal nr. 20 sau 51 și e condusă de POJAR LIVIA. Gradinita Lumea Copiilor este situata pe strada Septimiu Albini, nr. 91, intr-o locatie linistita. In anul 2013, in ceea ce priveste personalul, unitatea este organizata dupa cum urmeaza: 26 de cadre didactice, un asistent medical, un administrator, un contabil, un secretar, un psiholog, un logoped si 15 cadre ... vezi mai mult
Grădinița Universul Copiilor (Moldoveanu)
Grădinița Universul Copiilor (Moldoveanu)
Grădinița Universul Copiilor (Moldoveanu) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 71 și e condusă de REBREAN OTILIA. Pe lângă sediul de pe Moldoveanu grădinița mai are în componență o structură. Gradinita Universul Copiilor este situata in cartierul Manastur, pe str. Moldovanu si ofera atat program scurt, de 5 ore, cat si program lung, de 10 ore. Salile de clasa sunt special amenajate pentru activitatile copiilor si dispun de ... vezi mai mult
Grădinița Buburuza (Mehedinți)
Grădinița Buburuza (Mehedinți)
  Grădinița Buburuza (Mehedinți) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 70 și e condusă de NECHITA ANA MARIA. Pe lângă sediul de pe Mehedinți grădinița mai are în componență o structură. Printre dotarile gradinitei se numara: mobiler modern, specific activitatilor cu cei mici, aparatura-video, materiale didactice, jucarii. In ceea ce priveste incaperile, gradinita dispune de cinci sali de grupa, doua sali de mese, precum si o ... vezi mai mult
Grădinița Albă ca zăpada (Joliot Curie) structura 1
Grădinița Albă ca zăpada (Joliot Curie) structura 1 e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 9. Structura face parte din Grădinița Albă ca zăpada (Ion Creangă) condusă de director RADU GABRIELA. Gradinita Alba ca Zapada (Joliot Curie) a fost inaugurate in 25 martie 2010. Cladirea gradinitei este alcatuita din demisol, parter si doua etaje, fiind destinata pentru 4 grupe, adica aproximativ 100 de copii.   Ambele structuri ... vezi mai mult
Grădinița Rază de soare (Moților 135)
Grădinița Rază de soare (Moților 135)
Grădinița Rază de soare (Moților 135) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 16 și e condusă de NEGREA CARMEN. Pe lângă sediul de pe Moților 135 grădinița mai are în componență 2 structuri. Gradinita Raza de Soare este o gradinita cu program prelungit si functioneaza in 2 cladiri. Limbile de predare sunt romana, germana si maghiara. Dotarile gradinitei sunt urmatoarele: - in cladirea veche: 3 Sali de grupa, birou managerial si ... vezi mai mult
Grădinița Albinuța (Grigore Alexandrescu 27)
  Grădinița Albinuța (Grigore Alexandrescu 27) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 63 și e condusă de POJARU MARIA. Gradinita Albinuta dispune de 12 Sali de grupa, Sali de mese, cabinet medical, cabinet de consiliere psihopedagogica, grupuri sanitare, precum si un spatiu verde cu suprafata de 5000 mp, dotat cu aparate de joaca. In anul 2013-2014 exista 12 grupe, impartite dupa cum urmeaza: 3 grupe mici, 3 grupe ... vezi mai mult
Grădinița Micul Prinț (Herculane)
Grădinița Micul Prinț (Herculane)
Grădinița Micul Prinț (Herculane) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 23 și e condusă de LEVA EMILIA. Gradinita Micul Print este situata in cartierul Gheorgheni si a fost construita in anul 1967. Denumirea sa initiala a fost Gradinita cu Program Prelungit nr. 23, urmand ca in anul scolar 2007-2008 sa fie denumita "Micul Print." Gradinita se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani. In anul 2013-2014 exista un ... vezi mai mult
Grădinița cu program prelungit "Neghiniță"
Grădinița cu program prelungit "Neghiniță"
Grădinița Neghiniță (Corneliu Coposu) e condusă de MUREȘAN VIOLETA-IOANA, director. Pe lângă sediul de pe str. Corneliu Coposu nr 20 grădinița mai are în componență 2 structuri (pe str. Partizanilor și pe Calea Baciului ). Tipuri de program: - Program normal (in cadrul Structurii nr. 2- Str. Calea Baciului nr.56) - Program prelungit ( in cadrul Gradinitei Neghinita cu Program Prelungit, situata pe str. Corneliu Coposu, ... vezi mai mult
Grădinița Așchiuță (Nirajului)
  Grădinița Așchiuță (Nirajului) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 13 și e condusă de RADU ANCA. Pe lângă sediul de pe Nirajului grădinița mai are în componență 4 structuri. Tabel ce cuprinde numărul de copii înscriși la grădiniță în 2011 și numărul de educatoare: Denumire nr. copii română nr. copii maghiară educatoare Așchiuță ... vezi mai mult
Grădinița Zâna Zorilor (Sighișoarei)
  Grădinița Zâna Zorilor (Sighișoarei) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 58 și e condusă de BARTALICI ANA. Pe lângă sediul de pe Sighișoarei grădinița mai are în componență o structură. Tabel ce cuprinde numărul de copii înscriși la grădiniță în 2011 și numărul de educatoare: Denumire nr. copii română nr. copii maghiară educatoare Zâna Zorilor ... vezi mai mult
Grădinița Degețica (Târnavelor)
Grădinița Degețica (Târnavelor) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 53 și e condusă de GĂDĂLEAN MIHAELA-VALERIA. Pe lângă sediul de pe Târnavelor grădinița mai are în componență o structură. In octombrie 2009 a fost inaugrat un nou spatiu apartinand gradinitei Degetica, intr-una din cladirile situate in incinta Liceului de Transporturi. Aceasta este alcatuit din 9 sali, avand in total o capacitate de 180 de locuri.  Tabel ... vezi mai mult
Grădinița Academia Piticilor (Tazlău)
Grădinița Academia Piticilor (Tazlău)
Grădinița Academia Piticilor (Tazlău) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 72 și e condusă de ROGOZ FLORICA. Gradinita a fost infiintata in anul 1977, avand initial denumirea de Gradinita cu Program Prelungit, nr.72, iar numele actual l-a primit incepand cu anul 2007. In anul 2010 existau 10 grupe.   Programul se desfasoara zilnic intre orele 7.30 si 17.00. Printre facilitatile pe care Gradinita Academia ... vezi mai mult
Grădinița Așchiuță (Nicolae Pascaly) structura 3
  Grădinița Așchiuță (Nicolae Pascaly) structura 3. Structura face parte din Grădinița Așchiuță (Nirajului) condusă de director RADU ANCA. Tabel ce cuprinde numărul de copii înscriși la grădiniță în 2011 și numărul de educatoare: Denumire nr. copii română nr. copii maghiară educatoare Așchiuță (Nicolae Pascaly) structura ... vezi mai mult
Grădinița Licurici (Fântânele) structura 1
Gradinita Licurici este situata in cartierul Grigorescu, pe Strada Fantanele, nr.47. Gradinita Licurici a fost extinsa in iulie 2011 cu un nou corp de cladire. Acesta dispune de demisol, parter si mansarda si este alcatuit din 4 Sali pentru grupa, doua dormitoare, o sala de sport, 2 Sali de joaca, o sala de mese, grup sanitar pentru copii, grup sanitar pentru personalul didactic, grup sanitar pentru personalul de ingrijire, ... vezi mai mult
Gradinita Waldorf
Grădinița a fost deschisă în septembrie 1990 și are doua grupe – una română și una maghiară – cu program prelungit și constituie un model de parteneriat stat-privat, prin colaborarea dintre Asociația Waldorf Cluj, purtătoarea juridică a inițiativei, și autoritățile școlare și administrative locale. În acest an, în cele două grupe sunt 60 de copii. Spațiile generoase, construcția realizată în maniera arhitecturii organice, curtea și ... vezi mai mult
Grădinița Lizuca (Cojocnei)
Grădinița Lizuca (Cojocnei)
  Grădinița Lizuca (Cojocnei) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 29 și e condusă de POCOL MARIA. Pe lângă sediul de pe Cojocnei grădinița mai are în componență 2 structuri. Gradinita Lizuca functioneaza cu 8 grupe de prescolari, cu predare in limba romana, 6 dintre acestea avand program prelungit si 2 cu program normal. Cele 21 de cadre didactice din cadrul gradinitei sunt calificate, iar ponderea cadrelor cu grad I ... vezi mai mult
Grădinița Căsuța Poveștilor (Rovine)
Grădinița Căsuța Poveștilor (Rovine)
Grădinița Căsuța Poveștilor (Rovine) e fosta grădiniță cu program normal nr. 55. Structura face parte din Grădinița Căsuța Poveștilor condusă de director LUPȘA ILEANA. Gradinita Casuta Povestilor este dotata cu calculatoare si internet, dormitoare, bai, aparate de joaca in aer liber, bucatarie, cabinet medical. Programul zilnic se desfasoara intre orele 6.00 si 17.00. Printre activitatile la care iau parte copiii se numara: ... vezi mai mult
Grădinița Așchiuță (Fabricii) structura 2
  Grădinița Așchiuță (Fabricii) structura 2 e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 21. Structura face parte din Grădinița Așchiuță (Nirajului) condusă de director RADU ANCA. Tabel ce cuprinde numărul de copii înscriși la grădiniță în 2011 și numărul de educatoare: Denumire nr. copii română nr. copii maghiară educatoare Așchiuță (Fabricii) structura ... vezi mai mult
Grădinița "Bambi" - structura 1 (Rovine, Marasti)
Grădinița Bambi (Rovine) structura 1 e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 8. Structura face parte din Grădinița Bambi (București) condusă de director MAJA ALEXANDRA. Printre facilitatile gradinitei se numara: salile de grupa, bucatarie, birou administrative, vestiare si curte de joaca. Salile sunt dotate cu mobile special create pentru copii, calculatoare cu internet, DVD-playere, casetofoane, televizoare, softuri educationale ... vezi mai mult
Grădinița Dumbrăvioara (Năsăud) corp B
Grădinița Dumbrăvioara (Năsăud) corp B
  Grădinița Dumbrăvioara (Năsăud) corp B. Structura face parte din Grădinița Dumbrăvioara (Detunata) condusă de director GHERLE LUCIANA. In anul 2013-2014, la Gradinita Dumbravioara exista 9 grupe, dintre care: - 3 grupe mici- Grupa Margaretelor, Grupa Mamarutelor, Grupa Albinutelor - 2 grupe mijlocii- Grupa Ciupercutelor, Grupa Fluturasilor - 2 grupe mari: Grupa Fluturasilor, Grupa Greierasilor - Grupa Program ... vezi mai mult
Grădinița Bambi (București)
Grădinița Bambi (București) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 47 și e condusă de MAJA ALEXANDRA. Pe lângă sediul de pe București grădinița mai are în componență 5 structuri. De curand una dintre structurile apartinand gradinitei, cea de pe strada Rovine, a primit fonduri pentru extindere, urmand sa fie data in folosinta la sfarsitul lui 2012. Gradinita Bambi este organizata in 2 structuri: Bambi 1- Str. Rovine nr. 3 si Bambi ... vezi mai mult
Grădinița Universității Babeș-Bolyai (Universității 7)
Grădinița Universității Babeș-Bolyai (Universității 7)
Grădinița Universității Babeș-Bolyai (Universității 7) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 59 și e condusă de ȘTEFAN-BÎRDEA ANGELA. Pe lângă sediul de pe Universității 7 grădinița mai are în componență o structură.   Gradinita Universitatii Babes Bolyai a fost functioneaza din anul 1973, avand la inceput 3 grupe si un total de 75 de copii. Gradinita dispune de urmatoarele facilitati: Sali de grupa, doua cabinete de ... vezi mai mult
Grădinița Buburuza (Cioplea) structura 1
Grădinița Buburuza (Cioplea) structura 1
Grădinița Buburuza (Cioplea) structura 1 e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 73. Structura face parte din Grădinița Buburuza (Mehedinți) condusă de director NECHITA ANA MARIA. Printre dotarile gradinitei se numara: mobiler modern, specific activitatilor cu cei mici, aparatura-video, materiale didactice, jucarii. In ceea ce priveste incaperile, gradinita dispune de cinci sali de grupa, doua sali de mese, precum si o curte in care ... vezi mai mult
Grădinița Mămăruța (Septimiu Albini 53) structura 1
  Grădinița Mămăruța (Septimiu Albini 53) structura 1 e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 10. Structura face parte din Grădinița Mămăruța (21 Decembrie 1989) condusă de director CHIVARU ANUȚA. Tabel ce cuprinde numărul de copii înscriși la grădiniță în 2011 și numărul de educatoare: Denumire nr. copii română educatoare Mămăruța (Septimiu Albini 53) structura ... vezi mai mult
Grădinița cu program prelungit "Neghiniță" Structura 1 (str Partizanilor)
Grădinița Neghiniță (Corneliu Coposu) e condusă de MUREȘAN VIOLETA-IOANA, director. Pe lângă sediul de pe str. Corneliu Coposu nr 20 grădinița mai are în componență 2 structuri (pe str. Partizanilor și pe Calea Baciului ). Tipuri de program: - Program normal (in cadrul Structurii nr. 2- Str. Calea Baciului nr.56) - Program prelungit ( in cadrul Gradinitei Neghinita cu Program Prelungit, situata pe str. Corneliu Coposu, ... vezi mai mult
Grădinița Floare de Iris (Oașului)
  Grădinița Floare de Iris (Oașului) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 32 și e condusă de JITARIU CODRUȚA. Pe lângă sediul de pe Oașului grădinița mai are în componență o structură. Tabel ce cuprinde numărul de copii înscriși la grădiniță în 2011 și numărul de educatoare: Denumire nr. copii română nr. copii maghiară educatoare Floare de iris ... vezi mai mult
Grădinița Poienița (Brașov) structura 1
Grădinița Poienița (Brașov) structura 1 e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 22. Structura face parte din Grădinița Poienița (Alverna 63) condusă de director COSMA MIHAELA. Gradinita Poienita este situata in cartierul Buna Ziua, pe strada Alverna, nr. 63. Un aspect deosebit in ceea ce priveste aceasta gradinita este faptul ca promoveaza un sistem de educare nou, preluat de la unitati de invatamant din Franta si Marea Britanie, ... vezi mai mult
Grădinița Universul Copiilor (Pasteur)
Grădinița Universul Copiilor (Pasteur) e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 18. Structura face parte din Grădinița Universul Copiilor (Moldoveanu) condusă de director REBREAN OTILIA. Gradinita ofera atat program scurt, de 5 ore, cat si program lung, de 10 ore. Salile de clasa sunt special amenajate pentru activitatile copiilor si dispun de jucarii. O grupa cuprinde in mod normal intre 25 si 30 de copii. Activitatile ... vezi mai mult
Grădinița Bambi (11 Octombrie) structura 5
Grădinița Bambi (11 Octombrie) structura 5 e fosta grădiniță cu program nr. Voinicel junior. Structura face parte din Grădinița Bambi (București) condusă de director MAJA ALEXANDRA. Printre facilitatile gradinitei se numara: salile de grupa, bucatarie, birou administrative, vestiare si curte de joaca. Salile sunt dotate cu mobile special create pentru copii, calculatoare cu internet, DVD-playere, casetofoane, televizoare, softuri ... vezi mai mult
Grădinița Zâna Zorilor (Zorilor) structura 1
  Grădinița Zâna Zorilor (Zorilor) structura 1 e fosta grădiniță cu program normal nr. 74 sau Scufița Roșie. Structura face parte din Grădinița Zâna Zorilor (Sighișoarei) condusă de director BARTALICI ANA. Tabel ce cuprinde numărul de copii înscriși la grădiniță în 2011 și numărul de educatoare: Denumire nr. copii română nr. copii maghiară educatoare Zâna Zorilor ... vezi mai mult
Grădinița Cu parfum de tei (Decebal) structura 1
Grădinița Cu parfum de tei (Decebal) structura 1. Structura face parte din Grădinița Cu parfum de tei (Horea) condusă de director BLAGA EUGENIA. Gradinita a fost infiintata inainte de anul 1940, iar pe atunci existau 3-4 grupe de copii. Sediul in care se afla gradinita are o reala importanta istorica, apartinand comunitatii evreiesti din Cluj, fiind situate in curtea Sinagogii de pe strada Horea. In anul 2012-2013 gradinita de pe ... vezi mai mult
Grădinița Așchiuță (Traian Vuia) structura 4
Grădinița Așchiuță (Traian Vuia) structura 4
Grădinița Așchiuță (Traian Vuia) structura 4 e fosta grădiniță cu program normal nr. 52. Structura face parte din Grădinița Așchiuță (Nirajului) condusă de director RADU ANCA. Pe Traian Vuia nr 87 s-a dat in functiune in sept 2012 o cladire noua pentru gradinita si cresa , (in cladirea veche functiona gradinita Neghinita pana in 2010 dar din sept 2010 apartine gradinitei Aschiuta si respectiv cresei primariei.   vezi mai mult
Grădinița cu program normal "Neghiniță" Structura 2 (Calea Baciului)
Grădinița Neghiniță (Corneliu Coposu) e condusă de MUREȘAN VIOLETA-IOANA, director. Pe lângă sediul de pe str. Corneliu Coposu nr 20 grădinița mai are în componență 2 structuri (pe str. Partizanilor și pe Calea Baciului ). Tipuri de program: - Program normal (in cadrul Structurii nr. 2- Str. Calea Baciului nr.56) - Program prelungit ( in cadrul Gradinitei Neghinita cu Program Prelungit, situata pe str. Corneliu Coposu, ... vezi mai mult
GRADINITA SPECIALA
Gradinita Speciala se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 3-7 ani, care prezinta particularitati precum: retard in dezvoltarea limbajului, dizabilitati cognitive, autism, sindromul Down, dificultati de invatare, tulburari associate, tulburari socio-afective. Se urmareste o strategie special create pentru nevoile acestor copii, in special prin intermediul activitatilor instructiv-educative, precum si a celor ... vezi mai mult
Grădinița Mica Sirenă (Donath 20) structura 2
  Grădinița Mica Sirenă (Donath 20) structura 2 e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 19. Structura face parte din Grădinița Mica Sirenă (Alexandru Vlahuță) condusă de director MICLEA MARIA. Tabel ce cuprinde numărul de copii înscriși la grădiniță în 2011 și numărul de educatoare: Denumire nr. copii română educatoare Mica Sirenă (Donath 20) structura ... vezi mai mult
Grădinița Căsuța Poveștilor (București)
Grădinița Căsuța Poveștilor (București)
Grădinița Căsuța Poveștilor  e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 69 și e condusă de LUPȘA ILEANA. Pe lângă sediul de pe Oțetului grădinița mai are în componență 2 structuri. Gradinita Casuta Povestilor este dotata cu calculatoare si internet, dormitoare, bai, aparate de joaca in aer liber, bucatarie, cabinet medical. Programul zilnic se desfasoara intre orele 6.00 si 17.00. Printre activitatile la care iau parte copiii ... vezi mai mult
Grădinița Rază de soare (Izlazului) structura 2
Grădinița Rază de soare (Izlazului) structura 2
Grădinița Rază de soare (Izlazului) structura 2 e fosta grădiniță cu program normal nr. 36. Structura face parte din Grădinița Rază de soare (Moților 135) condusă de director NEGREA CARMEN. Gradinita Raza de Soare este alcatuita din 2 structuri, una situate pe Str. Motilor, iar cealalta pe Str. Islazului. Gradinita de pe Motilor functioneaza in doua cladiri, cea veche si cea noua. Limbile de predare la aceasta gradinita sunt romana, ... vezi mai mult
Grădinița Mica Sirenă (Donath 150) structura 1
Grădinița Mica Sirenă (Donath 150) structura 1
  Grădinița Mica Sirenă (Donath 150) structura 1 e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 12. Structura face parte din Grădinița Mica Sirenă (Alexandru Vlahuță) condusă de director MICLEA MARIA. Tabel ce cuprinde numărul de copii înscriși la grădiniță în 2011 și numărul de educatoare: Denumire nr. copii română educatoare Mica Sirenă (Donath 150) structura ... vezi mai mult
Gradinita Universitatii Babes-Bolyai - structura 1 (Maniu)
  Gradinita Universitatii Babes Bolyai a fost functioneaza din anul 1973, avand la inceput 3 grupe si un total de 75 de copii. Gradinita dispune de urmatoarele facilitati: Sali de grupa, doua cabinete de informatica, grupuri sanitare, doua sali de mese, doua bucatarii, precum si camari de alimente. Cabinetele de informatica dispun de 20 de calculatoare, pe care sunt instalate softuri educationale de ultima ... vezi mai mult
Grădinița Bambi (Iuliu Hossu) structura 3
  Grădinița Bambi (Iuliu Hossu) structura 3 e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 14 sau Voinicel. Structura face parte din Grădinița Bambi (București) condusă de director MAJA ALEXANDRA. Printre facilitatile gradinitei se numara: salile de grupa, bucatarie, birou administrative, vestiare si curte de joaca. Salile sunt dotate cu mobile special create pentru copii, calculatoare cu internet, DVD-playere, casetofoane, ... vezi mai mult
Grădinița Lizuca (Grădinarilor)
Grădinița Lizuca (Grădinarilor)
Grădinița Lizuca (Grădinarilor) structura 1 e fosta grădiniță cu program normal nr. 45. Structura face parte din Grădinița Lizuca (Cojocnei) condusă de director POCOL MARIA. Gradinita Lizuca functioneaza cu 8 grupe de prescolari, cu prdare in limba romana, 6 dintre acestea avand program prelungit si 2 cu program normal. Cele 21 de cadre didactice din cadrul gradinitei sunt calificate, iar ponderea cadrelor cu grad I este de 50 %. ... vezi mai mult
Grădinița Așchiuță (Jiului) structura 1
  Grădinița Așchiuță (Jiului) structura 1 e fosta grădiniță cu program normal nr. 37. Structura face parte din Grădinița Așchiuță (Nirajului) condusă de director RADU ANCA. Tabel ce cuprinde numărul de copii înscriși la grădiniță în 2011 și numărul de educatoare: Denumire nr. copii română educatoare Așchiuță (Jiului) structura ... vezi mai mult
Grădinița Căsuța Poveștilor (Parcul Feroviarilor) structura 1
Grădinița Căsuța Poveștilor (Parcul Feroviarilor) structura 1
  Grădinița Căsuța Poveștilor (Parcul Feroviarilor) structura 1 e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 61. Structura face parte din Grădinița Căsuța Poveștilor (Oțetului) condusă de director LUPȘA ILEANA. Tabel ce cuprinde numărul de copii înscriși la grădiniță în 2011 și numărul de educatoare: Denumire nr. copii română educatoare Căsuța Poveștilor (Parcul Feroviarilor) ... vezi mai mult
Grădinița Floare de Iris (Războieni)
  Grădinița Floare de Iris (Războieni) structura 1 e fosta grădiniță cu program normal nr. 44. Structura face parte din Grădinița Floare de iris (Oașului) condusă de director JITARIU CODRUȚA. Tabel ce cuprinde numărul de copii înscriși la grădiniță în 2011 și numărul de educatoare: Denumire nr. copii română nr. copii maghiară educatoare Floare de iris (Războieni) ... vezi mai mult
Grădinița Bambi (21 Decembrie 1989) structura 2
Grădinița Bambi (21 Decembrie 1989) structura 2 e fosta grădiniță cu program normal nr. 46. Structura face parte din Grădinița Bambi (București) condusă de director MAJA ALEXANDRA. Printre facilitatile gradinitei se numara: salile de grupa, bucatarie, birou administrative, vestiare si curte de joaca. Salile sunt dotate cu mobile special create pentru copii, calculatoare cu internet, DVD-playere, casetofoane, televizoare, softuri ... vezi mai mult
Grădinița Bambi (Decebal) structura 4
Grădinița Bambi (Decebal) structura 4 e fosta grădiniță cu program normal nr. 43. Structura face parte din Grădinița Bambi (București) condusă de director MAJA ALEXANDRA. Printre facilitatile gradinitei se numara: salile de grupa, bucatarie, birou administrative, vestiare si curte de joaca. Salile sunt dotate cu mobile special create pentru copii, calculatoare cu internet, DVD-playere, casetofoane, televizoare, softuri educationale pentru ... vezi mai mult
Grădinița Rază de soare (Moților 117) structura 1
  Grădinița Rază de soare (Moților 117) structura 1 e fosta grădiniță cu program prelungit nr. 3. Structura face parte din Grădinița Rază de soare (Moților 135) condusă de director NEGREA CARMEN. Gradinita Raza de Soare este alcatuita din 2 structuri, una situate pe Str. Motilor, iar cealalta pe Str. Islazului. Gradinita de pe Motilor functioneaza in doua cladiri, cea veche si cea noua. Limbile de predare la aceasta gradinita ... vezi mai mult
Grădinița Licurici (Sigismund Toduță) structura 2
Gradinita Licurici a fost extinsa in iulie 2011 cu un nou corp de cladire. Acesta dispune de demisol, parter si mansarda si este alcatuit din 4 Sali pentru grupa, doua dormitoare, o sala de sport, 2 Sali de joaca, o sala de mese, grup sanitar pentru copii, grup sanitar pentru personalul didactic, grup sanitar pentru personalul de ingrijire, doua birouri si un cabinet metodic, cabinet psihopedagogic, precum si un vestiar pentru ... vezi mai mult
Liceul Waldorf
  Statut: pedagogie alternativă în cadrul sistemului de învățământ de stat, care funcționează pe baza legii 84/1995 și ordinului ministerului 283/1993, cu plan de învățământ propriu, aprobat de minister. Forul de reprezentare la nivel național: Federația Waldorf din România (www.waldorf.ro)     vezi mai mult
Grădinița Waldorf (Sergiu Celibidache)
  Grădinița Waldorf (Sergiu Celibidache) e condusă de GRIGOROVICI CONSTANTIN TITUS. Pe lângă sediul de pe Sergiu Celibidache grădinița mai are în componență o structură. Tabel ce cuprinde numărul de copii înscriși la grădiniță în 2011 și numărul de educatoare: Denumire nr. copii română nr. copii maghiară educatoare Waldorf (Sergiu ... vezi mai mult
Grădinița Lizuca (Blajului) structura 2
Grădinița Lizuca (Blajului) structura 2
Grădinița Lizuca (Blajului) structura 2. Structura face parte din Grădinița Lizuca (Cojocnei) condusă de director POCOL MARIA. Gradinita Lizuca functioneaza cu 8 grupe de prescolari, cu prdare in limba romana, 6 dintre acestea avand program prelungit si 2 cu program normal. Cele 21 de cadre didactice din cadrul gradinitei sunt calificate, iar ponderea cadrelor cu grad I este de 50 %. Dintre acestia, 16 cadre sunt titulari si 15 sunt ... vezi mai mult
Gradinita Voinicel
Gradinita Voinicel este situata pe str. Cardinal Iuliu Hossu si are in subordine si Gradinita nr. 43, situate pe str. Decebal, nr. 50. Gradinita functioneaza doar cu program prelungit, zilnic intre orele 7.30 si 17.30, iar gradinita nr. 43 are program intre orele 8.00 si 13.00.   Printre facilitatile gradinitei se numara: 6 Sali de grupa, dotate cu mobilier modern, sala de mese, cabinet medical, birou managerial si ... vezi mai mult
Gradinita pentru Deficienti de Vedere
Gradinita pentru Deficienti de Vedere se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani, care sunt slab-vazatori, nevazatori, sau cu deficiente senzoriale multiple. Printre obiectivele gradinitei se numara: - crearea unor sanse egale pentru copiii care sufera de afectiunile mentionate anterior - oferirea unei educatii in primii ani, pentru a-I ajuta pe cei mici sa isi dezvolte personalitatea - o colaborare stransa cu ... vezi mai mult

Displaying 1-63 of 63 result(s).