Orașul Copiilor logo
Tabăra Altfel

Tabăra Altfel

Tabara Altfel

 

Tabăra Altfel este un proiect demarat în 2009 de 5 prieteni, traineri NLP Resonanz, sub egida Institutului Kutschera. Obiectivele proiectului sunt de a oferi copiilor un mediu de dezvoltare bazat pe încurajare necondiționată, provocare și bucuria de a trăi. Scopul taberelor Altfel este de a oferi un suport părinților și școlii, promovand apropierea de natură si acele valoril care stau la baza unei vieți armonioase si care ajută copiii să trăiască sănătos, să se bucure de viată și să atingă performanțe înalte la școală sau sport.

Proiectul combina instrumente din mai multe domenii precum: NLP Resonanz, Coaching, Focusing, Psihologie, sau Tehnici de Relaxare și Hipnoză, oferind coaching individual și de grup si formand și ghidand grupuri de dezvoltare.

 

Conceptul de Rezonanță

Rezonanța este vibrația personală a fiecăruia, fiecare individ găsindu-si activitatea sau starea în care sentimentul rezonanței este posibil. Rezonanta este o meta-stare in care individul are acces la toate resursele disponibile. Activitatea in starea de rezonanta oferă plăcere și bucurie, menține sănătatea și dă frâu liber creativității și intuiției. Rezultatele unei asemenea munci sunt eficiente, iar greșelile apar foarte rar.

 

Metoda Resonanz

Metoda Resonanz a fost dezvoltată de Gundl Kutschera și reprezinta un model holistic în care sunt integrate instrumente eficiente pentru a trăi rezonanța, precum super learning, hipnoză, logoterapie, training mental, Programare Neuro-Linguistica, teoria sistemică și învățarea experiențială.

Scopul NLP Resonanz în școală este ca fiecare persoană, atat copil, cat si profesor, să își trăiască starea de rezonanță în fiecare zi. Conceptele esențiale ale metodei sunt obținerea competenței de sine (a fi în rezonanță cu propriul eu interior) și obținerea competenței sociale (a fi în rezonanță și cu ceilalți  "a cânta în orchestră").

 

Tabere:

 

Animalul Puterii

Tabără pentru dezvoltarea puterii personale pentru copiii cu vârste intre 9 si 14 ani

 

Animalul Puterii este un concept care provine din cultura amerindiană și susține că fiecare persoană este însoțită în viața terestră de energia unui animal al puterii personale, care îi susține drumul și dezvoltarea personală. Animalul Puterii acompaniază si oferă punctele sale tari și ajuta atunci când este nevoie, fiind o metaforă pentru puterea personală a fiecărui copil.

 

Beneficii:

- copiii se cunosc mai bine, știu ce calități au, ce îi motivează la școală și acasă

- învață să se simtă în siguranță cu oricine, scad fricile și anxietățile

- descoperă cât de puternice sunt gândurile și cum pot ele afecta atmosfera din jur

- capătă încredere în sine și își întăresc respectul și acceptarea pentru sine și pentru ceilalți

- învață să se relaxeze și să acceseze un loc de resurse interioare

- își fac prieteni noi și învață să comunice mai bine

 

Program:

- tabăra începe la ora 10 în prima zi și se termină la ora 14 în ultima zi. Toate mesele sunt incluse în preț și cei care sosesc cu o noapte înainte au cazarea asigurată

- fiecare zi are o temă și un obiectiv anume, precum: creșterea încrederii în sine, abilități de interacțiune cu ceilalți, folosirea gândirii pozitive, stabilirea de obiective

- programul include 8 ore de activități ghidate de trainer, iar în timpul pauzelor se organizează ieșiri în natură sau jocuri de teambuilding

 

Eu sunt un alt Tu

Tabără de dezvoltare a inteligenței emoționale pentru copiii cu vârste intre 10 si 16 ani.

 

Tabăra este o calătorie din Țara lui Eu Împărat în Țara lui Tu Împărat. În țara lui Eu împarat copii descopera ce calități au, la ce se pricep cel mai bine și ce este important pentru ei. Ei vor petrece timp în acest loc interior, unde se vor încarca cu energie și cu putere și vor descoperim ce ii motivează.

Pornind spre Țara lui Tu Împărat, fiecare copil ia cu el specialitatea lui și dorința de cooperare și de bine si descopera cum să creasca iubirea și bunătatea prin mutarea atenției în inimă, învățand ca daruind va primi înzecit. Copiii învață să se relaxeze, să aibă o gândire pozitivă, să fie conectați la corpul lor și să își controleze mintea și emoțiile.

 

Scopuri:

 - copiii vor ajunge să se cunoști pe ei insisi, să știe care le sunt calitățile și specialitățile

 - sa înțeleaga că stările interioare sunt rezultatul gândurilor și ca pot trăi mai fericit

dacă isi schimba gândirea

- să simta cum pot fi de ajutor celorlalți, să arate compasiune și înțelegere, să fie deschisi și apropiati față de ei insisi si si fata de ceilalți

- să traiasca în respect față de natură, oameni și mediu, să aprecieze ceea ce au și să simta că fac parte dintr-o familie spirituală mai mare cu scopuri comune

 

Pentru a atinge aceste scopuri este folosit un model holistic de a preda, care include super-învățarea, exercițiile de relaxare și imagerie dirijată, exercițiile de rezolvare a conflictelor, metaforele și exerciții de improvizație și creativitate. De asemenea prezente sunt muzica, jocurile, poveștile și excursiile în natură.

 

Beneficii:

 - copiii învață să se relaxeze, să fie mai calmi în situații dificile și să își gestioneze emoțiile

 - capătă încredere în sine și în ceilalți, își întăresc respectul și acceptarea pentru ceilalți

 - descoperă cât de puternice sunt gândurile și cum gandurile bune pot schimba atmosfera

 - își fac prieteni noi și învață ca lumea poate fi o oportunitate de dezvoltare si cooperare

 

Tabăra începe la ora 10 în prima zi și se termină la ora 14 în ultima zi. Toate mesele sunt incluse în preț și cei care sosesc cu o noapte înainte au cazarea asigurată.Programul include 8 ore de activități ghidate de trainer, iar în timpul pauzelor se organizează ieșiri în natură sau jocuri de teambuilding. Fiecare zi are o temă și un obiectiv anume.

 

Calatoria Eroului

 

Tabără de descoperire a misiunii personale pentru tineriii cu vârste intre 14 si 20 de ani.

Tabara reprezinta o călătorie de redescoperire/revitalizare a Legendei Personale si a Chemării în viață.  Eroul este acel tînăr sau tînără care are acces la Curajul și Puterea Interioara și decide să treacă granița confortului și să pornească în Călătoria Vieții. Drumul acesta va fi plin de însoțitori și de mentori careil vor ghida atunci când va avea nevoie. Din această călătorie se va întoarce cu descoperirea Misunii sale unice în această viață și cu Abilități pe care le dăruiește comunității și lumii în care trăiește.

 

Scopuri:

- descoperirea dorinței inimii și a misiunii personale

- celebrarea vieții și a unicității personale

- găsirea protectorilor și a ajutorului interior prin care tânărul se auto-susține în drumul lui

- asumarea responsabilității pentru împlinirea chemării personale

 

Beneficii:

- copiii descopera abilitățile unice pe care fiecare tânăr le are și pe care le poate dărui comunității în care trăiește

- știu unde merg și ce trebuie să faca pentru a se simți fericiti

- știu ce instrumente să foloseasca pentru a se întorce pe drumul pe care l-au început,

descoperă misiunea unică

- celebreaza viata și unicitateai fiecărei persoane

- creșterea puterii personale și construirea spiritului de echipă

 

Program

Tabăra durează 5 sau 6 zile si incepe la ora 10 în prima zi și se termină la ora 17 în ultima zi. Mmesele sunt incluse în preț, iar cei care sosesc cu o noapte înainte au cazarea asigurată.

Programul include 8 ore de activități ghidate de 2 traineri si 2 asistenti.  Este de asemenea inclusă o călătorie pe munte, pentru care fiecare copil trebuie să își aducă echipament corespunzător.

Fiecare zi are o temă și un obiectiv anume, precum găsirea misiunii personale, acceptarea plecării pe drumul personal, sau găsirea protectorilor.

 

Practitioner NLP Resonanz pentru Tineri

Pentru tinerii cu varste intre 16 si 20 de ani

 

Formarea NLP Resonanz  este organizata sub egida Institutului Kutschera si reprezintă o serie de cursuri recunoscute internațional care ajută la dezvoltarea optimă ca individ și la integrarea în societate. La sfârșitul cursurilor fiecare tânăr va primi o diplomă recunoscută internațional.

Formarea NLP Resonanz cuprinde trei nivele:

- Practitioner NLP-Resonanz

- Coach NLP-Resonanz

- Master NLP-Resonanz

 

 

Beneficii:

- tinrii invata să trăiasca mai conștienți de viața, de corpul lor și să isi asigure sănătatea fizică

- conștientizeaza faptul că ei isi controleaza propria viața și ca de ei depinde fericirea și bunăstarea proprie

- dobândesc instrumente care să ne ajute să trecem mai ușor și mai eficient peste obstacolele și provocările vieții;

- invata o atitudine proactivă față de viață

- trăiesc și se bucură de prezent și folosesc înțelepciunea lui ca să construiasca viitorul

 

Program:

Formarea NLP Resonanz  serealizeaza pe parcursul a 4 intalniri.

Modulul 1 - Competență Personală și Personalitate ("Cine sunt eu?", Sistemele de reprezentare, Elemente de comunicare, Stare Interioară)

Modulul 2 - Puterea gândului; Sistemul de credințe și valorile după care ne ghidăm;

Modulul 3 - Descoperirea potențialului personal și dezvoltarea strategiilor în viața privată

Modulul 4 - examen

 

Condiții de participare

Vârsta minima de participare este de peste 17 ani dacă viitorul cursant nu a participat la Taberele Altfel.

Vârsta minima de participare este de peste 16 ani dacă viitorul cursant nu a la cel puțin 2 tabere Altfel.

 

Prețul fiecărui modul este 100 Euro, la care se adaugă costurile de cazare și masă pe perioada formării.

 

Toate taberele beneficiaza de urmatoarele conditii:

- există un trainer la 5-6 copii;

- se lucreaza numai cu un număr restrâns de copii – 10-15 copii într-o serie;

- sunt activități timp de 8 ore pe zi, copiii au toată atenția trainerilor și beneficiază de coaching individual pe durata taberei

- trainerii au pregătire în Psihologie, Consiliere, NLP, Hipnoză și Relaxare și au experiență în munca cu copiii individual și de grup

 

Locatii tabere:

 

Pensiunea Mama Cozonacilor

- Șimon, lângă Bran, județul Brașov

- 29 de locuri de cazare în 12 camere

- camerele sunt dotate cu baie proprie, TV și balcon, cu excepția celorvcinci camere situate la mansardă

- sală de zi cu o capacitate de 30 – 40 de locuri

 

Cabana Pârâul Casei

- Munții Apuseni, în munții Gilăului, la 45 de km de Cluj-Napoca și la 2 km de capătul lacului Tarnița

- 15 locuri, cu 2 și 3 paturi în cameră

 

Pentru mancare, exista fie un bucătar personal fie o intelegere cu locul unde se face cazarea pentru 3 mese pe zi.

 

Program mese:

Micul dejun: 8:30 - 9:30

prânz: 1:00 - 1:30

cina: 6:00 - 7:00

În fiecare zi exista 2 pauze de ceai în timpul activităților.

 

Programe:

 

Pre-scolari

Copii în rezonanță

 

Programul "Copii în rezonanță" are scopul de a ajuta copiii sa să-și găsească puterea, relaxarea și încrederea în interiorul lor. Prin intermediul unei serii de activități specifice NLP Resonanz, precum jocul, relaxarea si poveștile, copiii reusesc sa își descopere resursele interioare, sa se descoperecpe sine și pe ceilalți, sa își înlăture fricile și măștile si sas lase soarele din interior să strălucească cu putere și să lumineze totul în jur. Prin intermediul acestui program, copiii își vor îmbunătăți performanțele școlare și vor învața să accepte feed-backurile și succesele. Copiii vor invata de asemenea sa comunice mai bine și să fie responsabili pentru ceea ce fac, sa fie mai  mai deschiși și mai curioși. In acelasi timp isi vor dezvolta increderea in sine si vor face fata mai bine unor situatii stresante precum agresiuni, examene, divorțul părinților, sau programări la doctor'.

 

Programul este destinat copiilor cu varste intre 3 si 8 ani, iar numarul maxim de copii dintr-un grup este de 10 copii. Cursurile dureaza 1 ora pe saptamana si costa 80 de lei pe luna.

 

Scoala primara

Bucuria de a trăi - Program de Educație a Valorilor

 

Programul isi propune sa ajute copiii să găsească ce este important în viața lor și să afle modalități în care își pot trăi  valorile. Copiii care își cunosc valorile și trăiesc Bucurie, Respect și Dragoste față de mediu, lume și învațătura au succes la școală și obțin rezultate bune. Trăirea valorilor personale la nivel individual (copil, părinte, profesor) conduce la crearea unui mediu de învățare și de viață pozitiv și benefic pentru dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil. Activitățile sunt inspirate din progamul Living Values : An Educational Program, un program internațional de educație a valorilor organizat din 2000 în peste 1800 de instituții în 64 de țări.

Programul cuprinde urmatoarele tipuri de activitati:

- Idei pentru reflecție

- Tehnici de imagerie și vizualizare

- Exerciții de relaxare sau focusing în care copiii își simt valorile, își acordă timp cu atenția la ei și creează un spațiu interior de liniște, relaxare și acceptare

- Activități de auto-cunoaștere și de exprimare artistică

 

Programul este gratuit și se organizează în unități de câte 2 ore pe săptămână cu o clasă primară sau gimnazială. Fiecare unitate se axeaza pe cate un set de valori, dupa urmatorulprogram:

- Unitate Pace

- Respect

- Iubire și Bunătate

- Fericire și Bucuria de a Trăi

Numarul de participanți este 20, profesorul putand participa alături de copii la activități.

 

Liceu

Pe langa oferta de tabere, pentru liceu sunt disponibile urmatoarele:

Activitati în școală sau extra-școlare pentru:

- auto-cunoaștere și dezvoltare personală

- prevenția si rezolvarea conflicteor si a barfei si comunicarii defectuoase intre copii

- crearea unei imagini de sine pozitive și realiste

 

Ateliere de creatie si și improvizație:

- Copii în rezonanță

- Clubul de Spunere de Povești

 

Grupuri de dezvoltare unde tînarul participă într-un grup pe o perioada mai lungă, dezvoltă noi abilități și își formează un sentiment de apartanență.

 

Activitatile pentru adolescenti pot fi organizate in timpul saptamanii de Scoala Altfel sau in timpul orelor de dirigentie.

Scris la: 2014-10-22 19:33:37


Tabăra Altfel Tabăra Altfel
Adresa: str. Bolintineanu nr. 26

Cluj
Telefon:0745326022, 0740245702
Email: Email: iuditraab2000@yahoo.com
Site: http://www.tabara-altfel.ro/
Facebook: http://www.facebook.com/profile.p...
Varste: intre 10 ani si 18 ani