Orașul Copiilor logo
Scoala de Teatru Aliria

Scoala de Teatru Aliria

Scoala contemporana de actorie este un spatiu dedicat comunicarii, acolo unde studentul, actorul si
spectatorul experimenteaza posibilitatile extraordinarului. Teatrul ca joc, cu intrarile si iesirile continue din
rol si personaj, permite experimentarea situatiilor diferite de cele normale, ajuta la descoperirea echilibrului
in relatiile cu ceilalti si intelegerea propriilor nevoi si dorinte.Prima sedinta este gratuita!
 

Cursuri de actorie pentru copi i

Centrul Aliria oferă cursuri de teatru pentru copii, folosind jocul de rol ca modalitate de explorare și extindere a sinelui și ca modalitate de observare a lumii cunoscute. Cele două dimensiuni principale ale cursului sunt acumularea cunoștințelor pe de o parte și dezvoltarea creativității gestuale, verbale și textuale. Este utilizate basmul în procesul de predare ca formă de artă care îi permite copilului să se auto-cunoască și să își dezvolte personalitatea. Instructorul cursului captează atenția copiilor prin intermediul metodelor sale de lectură sau narare și le cere să ghicească cine sunt personajele poveștii. În acest fel, cei mici  sunt mai profund implicați în acțiunea basmului, iar emoțiile și imaginile par mai reale.

Obiectivele cursului sunt:

 - de a da copiilor o nouă și mai profundă înțelegere a sinelui, a celor din jur, și a realității

 - de a oferi o dimensiune socială și relațională puternică în care afectivitatea, dorințele si emoțiile sunt împărtășite in cadrul grupului

 - de a dezvolta aptitudinile copiilor legate de logică și memorie

 - de a da ocazia participanților de a înțelege corpul ca instrument de comunicar

 

Cursuri de actorie pentru adolescenți

     Atelierul cursurilor de actorie pentru adolescenți are în vedere trei valențe: ludică, pedagogică și expresivă. Tinerii înscriși la aceste cursuri își dezvoltă parcurgând activitățile atelierului patru laturi principale: cea cognitivă, cea fizică, cea socială și cea afectivă.

     Cursurile de actorie sunt organizate în module lunare, prețul unii modul fiind de 100 de lei. Cursurile au loc în ziua de marți și vineri a fiecărei săptămâni.  

 

Cursuri de dans și balet pentru copii

Aliria Training Center oferă cursuri de dans și balet pentru grupe de copiii cu vârste intre 4și 7 ani și 8 și 15 ani. Cursurile au loc de două ori pe săptămână și durează o oră. Prețul unui modul lunar este de 80 de lei.

Pentru copii cu vârste între 4 și 7 ani sunt disponibile două grupe. Prima grupă are programul în zilele de marți și joi de la ora 16:30 la 17:30, iar cea de-a doua grupă miercurea și vinerea de la 16:30 la 17:30.  

Programul grupei de vârstă 8-15 ani este în fiecare zi de marți și joi între orele 15:00 și 16:00.

 

Cursuri de desen

Centrul Aliria oferă cursuri de desen pentru copii și tineri începând de la vârsta de 3 ani. Cursurile destinate copiilor urmăresc stăpânirea următoarelor tehnici de lucru: desenul (în cărbune, creion, tuș, acuarelă, pastel sau prin tehnică mixtă), pictura (acuarelă, tempera, acryl, pastel, colaj sau tehnică mixtă) și modelajul în argilă. În cadrul activităților atelierului de pictură pentru copii sunt abordate următoarele teme:

 - paginația, proporția, raportul dintre obiectul/natura studiului și suprafața înconjurătoare, crochiul și construcția formelor, elementele limbajului plastic și tehnici de lucru în atelier

- organizarea unei suprafețe folosind contrastele cantitative, calitative și valorice

- teoria Culorilor

- expresivitatea și plasticitatea

- echilibrul și armonia

- importanta pasajului

- mijlocul de expresie al volumului: relația plan-valoare

- treptele în înălțime spre Alb și treptele în profunzime spre Negru

- raportul dintre natura în studiu și ambient

- noțiuni de Istorie a Artei Românești și Universale

- drapajul

- linia și pata, mijloc de expresie plastică în studiul naturii statice și al figurii umane (portret & figură întreagă)

- rezolvarea compunerii spațiului plastic

- studii organizate pe contraste

- descifrarea formelor mari, articulările și expresivitatea formelor prin linie, pată și linie-pată

- noțiuni despre cum se face analiza unei lucrări de artă; cum facem analiza propriilor lucrări

- aplicații

Participarea  la cursuri este condiționată de achiziționarea unui kit de bază care (în cazul grupelor de copii) trebuie să cuprindă: acuarele (12 culori), pensulă pentru culori de apă (#14), pasteluri (5 culori), radieră (specială pentru pastel/cărbune) și un caiet de schițe

Cursurile au loc sâmbăta, între ora 10:00 și 11:30, prețul unui modul lunar fiind de 50 de lei.

 

Cursuri de muzică

Centrul Aliria oferă de asemenea cursuri de canto pentru cursanți de diferite vârste, cea minimă fiind de 4 ani. În cadrul școlii de muzică sunt organizate cursuri de canto pentru copii și pentru adulți la nivel de începători, intermediari, avansați sau pentru perfecționare.

 Cursul pentru copii folosește metoda "învățării prin joc" și are scopul de a dezvolta urechea muzicală, vocalitatea, ritmul și abilitățile de coordonare ale participanților. Cursul durează o lună și costă 60 de lei.

 

Laborator media

Cursul se adresează tinerilor cu vârste între 12 și 18 ani, oferind participanților ocazia de a crea propriul laborator media, de a împărți sarcini în cadrul echipei, de a lua interviuri, de a scrie articole și de a crea reclame. Laboratorul media include activități practice, proiecte individuale și de grup, ateliere de creație, activitate de cercetare și ateliere foto.

Activitățile cursului sunt organizate în jurul următoarelor teme principale:

            - presă scrisă

            - radio și televiziune

            - internet

            - ateliere tehnica și arta foto

            -  reclame

 

Comunicare în limba engleză

Cursul urmărește dezvoltarea abilităților de înțelegere și exprimare în limba engleză, folosind poveștile ca un pretext educațional.

 

Școala de vară

Centrul Aliria propune trei programe în cadrul școlii de vară 2014: "Cu artele prin lume", "Dezvoltare personală" și "Tabăra de vară părinți-copii".

Programul "Cu artele prin lume" durează 5 zile și este disponibil în perioada 30 iunie-29 august. Activitățile au loc zilnic între orele 08:30 și12:30 existând și activități sportive opționale între 13:00 și 15:00, obiectivul lor final fiind organizarea unui spectacol de tip muiscal la care vor fi invitați părinții și bunicii.

Programul atelierului este următorul:

 Luni: bune maniere, artă dramatică și elocință

Marți: muzică

Mercuri: desen, colaj și pictură

Joi: dans internațional

Vineri: punerea în scenă a cunoștințelor și abilităților dobândite într-un spectacol de tip musical

Temele propuse în cadrul programului sunt Legendele Olimpului, fabule La Fontaine, povești din folclorul românesc și internațional, Printul fericit, Cenușăreasa, Sunetul muzicii și Cartea Junglei.

 

Programul de dezvoltare personală este destinat copiilor cu vârste între 7 și 14 ani , iar cursurile sunt susținute de instructori specializați în activitățile cu copii. Activitățile sunt organizate pe două grupe de vârstă, 7-10 ani și 11-14 ani, fiecare grupă având un număr maxim de 15 locuri. Cursul folosește tehnici educaționale inovative, bazate pe participare și experiență, care încurajează exprimarea inteligențelor multiple și scot în evidență unicitatea fiecărui copil. Activitățile urmăresc dezvoltarea creativității, a abilităților de grafică, canto și dans, condiția fizică, capacitatea de relaționare și comunicare și cunoștințele legate de subiectele acoperite.  

Principalele teme ale programului sunt:

- inteligența emoțională - conștientizarea de sine, autodisciplina si empatia

- NLP – neuro-lingvistic-programing

- time management

- modalități de învățare    

- public speaking

- leadership și followership

 

Tabăra de vară părinți-copii propune o săptămână în care părinții vor putea să redescopere și să se reconecteze cu copii. Activitățile includ excursii în natură, gătit, concursuri, dansuri și cântece, vânătoare de comori și confecționarea diferitelor obiecte.   

 

Petreceri

Centrul Aliria organizează de asemenea petreceri pentru copii în trei locații diferite din oraș, organizate în trei pachete de servicii cu opțiuni diferite: All Inclusive Standard, All Inclusive Premium și All Inclusive V.I.P.

 

Cursuri de tobe

Cursurile de tobe pot fi incepute de catre copii in jurul varstei de 7 ani, fiind necesar sa  se tina cont de anumite aspecte, precum inaltimea, efortul fizic si puterea de concentrare a fiecarui cursant.

Sedintele au o durata de 90 de minute si se desfasoara individual, pentru a putea aprecia cat mai exact evolutia studentilor, programul fiind de asemenea personalizat.

Fiecare modul cuprinde 4 sedinte si costa 200 lei.

Pe parcursul orelor se parcurg urmatoarele etape:

- postura corecta a corpului

- aranjamentul elementelor componente a setului de tobe

- notiuni si exercitii de motrica

- folosirea echilibrata a betelor, periilor, rods & mallets

- citirea unei partituri si notiuni de teorie muzicala

- dezvoltarea auzului si a simtului ritmic

- abordarea diferitelor stiluri: jazz, funk, bossa, samba, reggae, rock

- tehnici specializate ale stilurilor muzicale

- dezvoltarea tehnicii personale

Scris la: 2015-06-29 22:40:03


Scoala de Teatru Aliria
Adresa: Piata 1 Mai Nr. 1-2

Cluj
Telefon:0264 599 000
Email: Email: info@aliria.ro
Site: http://aliriastudios.com/blog....
Facebook: https://www.facebook.com/ScoalaTe...