Orașul Copiilor logo
Salvati Copiii Cluj

Salvati Copiii Cluj

Centrul Educațional Cluj-Napoca pentru copii și tineri din comunități defavorizate  a fost înființat  în anul 2007  în cadrul filialei de la Tg. Mureș a Organizației Salvați Copiii ca urmare a Programului de Interes Național (PIN 4) al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și în parteneriat cu DGASPC Cluj , ISJ Cluj, IJP Cluj și Școala Nicolae Iorga din Cluj-Napoca. Obiectivul principal al centrului este activitatea de a promova si respecta drepturile copilului si protectia copilului.

Programele desfășurate presupun pregătirea școlară după orele de curs, ajutor în realizarea temelor, intervenții psihopedagogice pentru corectarea dificultăților de învățare (dislexie, disgrafie, discalculie), asistență socială, consiliere psihologică, activități recreative și de socializare (excursii, vizite, concursuri, spectacole, vizionări de filme educative, activități cu poliția pe diferite teme), program de vacanță pentru pregătirea pentru clasa I si reintegrare școlară pentru copiii de la A doua Șansă.

 

Programe

Programului de prevenire  a abandonului școlar - 25 copii

Copiii inscrisi in proiect sunt elevi în clasele primare care provin din medii defavorizate, familii care nu pot asigura condiții de trai corespunzătoare și nu pot susține material copiii pentru a frecventa cursurile școlare, prezentand risc de abandon școlar datorită dificultăților de învățare sau inadaptabilității sociale.

 

Programul A doua Șansă - 20 copii

Se adreseaza copiilor sau adolescenților până la vârsta de 18 ani care au abandonat școala din motive materiale sau familiale și doresc să se înscrie la cursuri pentru continuarea studiilor, fiind din medii defavorizate și neputând să fie susținuți material de familie pentru a realiza acest lucru.

Toți beneficiarii celor două programe sunt selectați în urma unei anchete sociale realizată de către asistenta socială angajată de către organizație și se va semna un contract care trebuie respectat de către aceștia, nerespectarea acestuia putând duce la încheierea colaborării.

Scris la: 2015-01-23 16:51:30


Salvati Copiii Cluj
Adresa: Strada Maramuresului nr, 151
Vrancea cod: 400246
Cluj
Telefon:0752.678.588
Email: Email: kris_surdu@yahoo.com
Site: http://www.salvaticopiii.ro/?i...