Orașul Copiilor logo
Reactor

Reactor

Reactor de creație și experiment este in acelasi timp un studio de teatru, un centru de creatie si cercetare, un spațiu cultural alternativ, un loc de joacă si un loc de întâlnire din orasul Cluj. 
Proiectul a luat fiinta din dorința unor tineri actori de a găsi un loc în care să își investească timpul, ideile, energia și care să le asigure in acelasi timp libertatea artistică și continuitatea necesare pentru a-și face auzite vocile. Obiectivul principal al Reactor-ului este de a deveni un teatru independent activ în Cluj-Napoca si de a oferi un spațiu cultural alternativ care să permită vizibilitatea unei noi generații de artiști. 
Activitatile centrul de creatie si experiment Reactor sunt organizate in casrul a sase platforme:
Reactor - platforma principală a spațiului Reactor de creație și experiment, prin care se prezintă publicului spectacole independente de teatru atat proprii, cat si in calitate de co-producător în realizarea proiectelor propuse de diferiți artiști
Mini-Reactor - este platforma dedicată copiilor, coordonată de regizorul Delia Gavlițchi. In cadrul platformei Mini Reactor se prezintă spectacole de teatru și teatru de păpuși, spectacole de storytelling, ateliere creative și alte evenimente dedicate celor mici.
Reactor-Profesional - este platforma sub care sunt organizate si găzduite ateliere din diferite domenii artistice. Scopul lor este de a dezvolta abilități noi și de a petrece timpul liber într-un mod plăcut și productiv.
Reactor-Social - este platforma care produce spectacole, proiecte și ateliere cu caracter social, coordonată de regizorul Cristian Ban.
Happening-Reactor - este platforma dedicată Artelor Plastice, Poeziei și Filmului in cadrul căreia sunt organizate evenimente precum expoziții, vernisaje, instalații, proiecții de film, recitaluri de poezie, experimente vizuale.
Sound-Reactor - este platforma in cadrul căreia sunt organizate concerte susținute de artiști cu stiluri foarte variate, de la muzică folk până la jazz experimental. Scopul acesteia este de a descoperi arhitectura muzicală a Clujului, de a intra în contact cu creatorii acesteia și de a facilita întâlnirea între ei și ascultătorii lor.
 
Dintre evenimentele platformei Mini-Reactor se pot aminti:
Sock Puppets - Atelier de creație păpuși
Intrarea: 9 lei 
Recomandat copiilor de peste 3 ani și părinților
 
Plastilina în acțiune
Workshop de animație "Stop Motion" destinat atât copiilor cât și adulților, realizat de MiniReactor în colaborare cu trupa Magic Puppet și YellowStore
In timp copiii creează personaje colorate din plastelină, părinții învață bazele tehnicii Stop Motion pentru a putea da viața personajelor create de copii lor. După ce copiii vor crea personajele din plastelină, părinții lor vor încerca să le anime cu ajutorul aparatelor foto. La final, seriile de fotografii vor fi procesate într-un program de editare care le va transforma în filmulețe ce vor fi încărcate pe pagina de Facebook a Mini Reactor astfel încât fiecare familie să își poată viziona și decărca animația oricând dorește.
Rezultatul primei ediții: https://www.dropbox.com/s/i82vwzdohm21gql/plastilina%20in%20actiune.mpg
 
Turtița povestită de Madame Pove
După povestea rusească Turtița rumenită
cu Oana Mardare
regia: Delia Gavlițchi
Intrarea: 9 lei (7 lei cu rezervare)
 
Prințului Fericit
după Oscar Wilde
cu: Demeter Ferenc
adaptarea și regia: Vadas László
Recomandat copiilor de peste 5 ani 
Durata spectacolului: 45 de minute
 
Cipi și surpriza
o producție Magic Puppet
Dramatizare după povestea "Cipi acest pitic uriaș" de Fodor Sandor.
Cu: Florin Suciu Buh și Silviu Ruști
Croitorie: Mariana Bradea
Scenografie: Vasile Oros și Ideart
Păpuși: Florin Suciu Buh
Recomandat copiilor de peste 3 ani 
Durata spectacolului: 45 de minute
 

Programul Cric-Cric la MiniReactor

Este un este un program pentru dezvoltare socială și emoțională care se adreseaza  copiilor cu varste intre între 4 și 7 ani.

Scopul programului Cric-Cric este de a valorifica potențialul propriu fiecarei persoane prin metode alternative, atelierele adresandu-se atât celor copiilor cât și adultilor. În cadrul acestora, participantii suntinvitati sa puna impreuna bazele unei evoluții emoționale sănătoase.

Pe parcursul acestor ativitati va fi partener un cățel răbdător și educat care îndeamna la fiecare întâlnire participantii sa se întoarca spre naturalețea conexiunii dintre om și animal, luand parte la activități asistate de animale (AAA) dinamice și creative, in cadrul carora copiii au avea ocazia să interacționeze spontan și autentic cu "personajele vii din povești".

Activitatile sunt asistate de o echipa interdisciplinară formată din diferiti specialisti cu experiență în domeniu, precum echipa de terapie asistată de animale, formată din conductor canin și câinele atestat pentru terapie și activități asistate de animale. Aceasta are rolul de a optimiza interacțiunea om-animal, in timp ce psihologul valorifică și facilitează înțelegerea activităților cu scopul de a dezvolta potențialul fiecărui copil. Din echipa face parte de asemenea un artist implicat in realizarea programelor creative.

 

Echipa:

Psiholog: Anca Zăgrian

Instructor canin: Iulia Lazăr

Artist: Delia Gavlițchi

 

Evenimentul are loc in fiecare zi de miercuri pe Str. Petofi Sandor, nr 4, Cluj-Napoca

Curs de actorie pentru copii

Cursul dureaza o ora si 30 de minute si se adreseaza copiilor cu varste peste 3 ani.

Cursul a inceput in luna februarie a anului 2015 si are drept obiectiv punerea bazelor unui proiect de familiarizare a copiilor cu tehnicile specifice actorilor.

Orar:

- luni, de la ora 17:00 - copiii cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani

- joi, de la ora 17:00 - grupa de copii cu vârste între 8 și 12 ani

 

 

Scoala de vara

Ofera 4 cursuri gratuite, a câte 8 ședințe care se desfasoara la spațiul Reactor de creație și experiment, pe strada Petofi Sandor, nr.4.

 

Curs de teatru pentru copii

Este un program sustinut de Com'on Cluj-Napoca, iar intrarea este libera.

Cuersul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani si este structurat in 8 sedinte a cate 60 de minute fiecare.

Cursul are loc in fiecare zi de luni de la ora 17:00, incepand cu data de 29 iunie. Participarea se face pe baza de inscriere.

Coordonatori:

Raluca Mara - actrita

Florina Florian - actrita

Delia Gavlitchi - regizor de teatru

Contact: 0748 992 729

 

Curs de actorie pentru tineri (15 - 25 ani)

Cursul se adreseaza tinerilor cu varste de peste 15 ani si are loc in fiecare zi de luni de la ora 19:00, incepand cu data de 29 iunie.

Cuprinde 8 sedinte a cate 60 min fiecare.

Coordonatori:

Oana Mardare - actrita

Doru Talos - actor

Leta Popescu - regizor de teatru

 

Contact: 0747 197 501

 

Curs de ceramica pentru copii

Cursul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 11 ani si are loc in fiecare marti de la ora 17:00 incepand cu data de 30 iunie. Cursul este structurat in 8 sedinte a cate 60 min fiecare.

In cadrul atelierului au loc urmatoarele activitati:

- copiii sunt initiati in arta ceramicii si a modelajului

- copiii deprind tehnicile de construire a obiectelor ceramice, cu ajutorul colaceilor din lut

- copiii realizeaza forme geometrice pe care le transforma ulterior in personajele sau animalutele lor preferate

Intrarea este libera, dar participarea se face pe baza de inscriere, locurile fiind limitate.

Coordonator: Liliana Hamurar - artist plastic

Contact: 0742 946 795

 

Curs de pictura pe sticla pentru copii

 

Cursul se adreseaza copiilor cu varste 4 si 11 ani si are loc in fiecare marti de la ora 19:00 incepand cu data de 30 iunie. Cursul este structurat in 8 sedinte a cate 60 min fiecare.

Intrarea este libera, dar participarea se face pe baza de inscriere, locurile fiind limitate.

 

Coordonator: Liliana Hamurar - artist plastic

Contact: 0742 946 795

 
Scris la: 2015-06-25 00:08:31


Reactor Reactor
Adresa: Strada Petöfi Sándor nr. 4
Mărăști cod: 400610
Cluj
Telefon:0747.197.501
Email: Email: contact@reactor-cluj.com
Site: http://reactor-cluj.com/
Facebook: https://ro-ro.facebook.com/Reacto...