Orașul Copiilor logo
Petreceri si animatori pentru copii

Petreceri si animatori pentru copii

La ce se referă o petrecere pentru copii ?

 

Petrecerile sunt momente unice în care cei mici și mari se pot bucura împreună  fiind protagoniști la diferite activități distractive cum ar fi petrecerea timpului împreună cu cei dragi, jocuri și activități de animație, jocuri pe muzică , picturi pe față sau modelaj de baloane și binențeles, bucuria de a savura din tort sau de a descoperi cadourile și surprizele pe care sărbătoritul le primește de ziua sa.  Organizate acasă, la grădiniță, la diferite restaurante, în cluburi și căsuțe special amenajate pentru asfel de evenimente petrecerile aniversare sau tematice pentru diferite ocazii, pot reprezenta momente importante din viața fiecăruia dintre noi…

Ce are nevoie o petrecere pentru copii pentru a fi reușită?

Planificarea unei petreceri pentru copii poate fi o adevarată provocare și tot ce are nevoie un părinte sunt câteva idei bune.Ar fi bine să îți faci un plan cu câteva săptămâni înainte la care să implicit și copilul dacă este mai mare…
Ar trebui să alegeți o tematică, apoi să vă gândiți cu câți invitați vreți să vă distrați, ce vârste au și, foarte important, de ce buget dispuneți…În funcție de aceste prime aspecte urmează să alegem invitațiile (putem să le creem chiar noi), să alegem locația pentru petrecere ( acasă, într-un loc special amenajat sau într.-un  loc unde va trebui ca cineva să-l pregătească pentru un asfel de eveniment cu diferite elemete de décor adaptate la tematică). Mai avem nevoie de mâncare și ceva răcoritor de băut. De obicei în meniul de petrecere se alege pizza dar dacă vrei să mai schimbi "moda", poți opta pentru platouri, meniuri cu nuggeti, sanvishuri simpatice de ești talentat în bucătărie sau platouri cu fructe….
Apoi trebuie să ne găsim niște muzică. Ar fi bine să o pregătim din timp….Nu există petrecere fără dans și voie bună… și să nu uităm să pregătim niște idei de program cu activități și jocuri pentru toată lumea…Pentru câteva ore nici unul dintre invitați nu ar trebui să se plictisească… De la nici o petrecere nu lipsește tortul aniversar. Iar la pentru finalul său, dacă ne rămâne buget, am putea pregă niște cadouri simbolice, drept amintire pentru invitații nostril dragi.

 

Unde se țin petrecerile pentru copii?

Petrecerile au pot să aibă loc în locații proprii ( acasă, sedii de firme ) sau în locații închiriate ( locuri de joacă, grădinițe , restaurante și pensiuni, chiar și în aer liber dacă este vorba de petreceri de aventură). Animatorii profesioniști reușesc să facă atmosferă plăcută oriunde, deoarece de-a lungul timpului am fost puși în diferite situații, de la scene cu 100 de spectatori pâna la petreceri intime pentru copii cu doar 15-20 de invitați.


Cât durează petrecerile pentru copii?

Petrecerile pentru copii durează cel mai adesea în jur de 3 sau 4 ore în total, însă se pot prelungi sau pot să dureze și mai puțin dacă "petrecăreții" sunt mici. Programul de animație și jocuri durează o oră și jumătate - două, Copiii au nevoie și de timp pentru odihnă, să stea la masă, să servească bunătăți. Se poate stabili dinaite în funcție de vârsta copiilor și numărul lor cât ar trebui să dureze o petrecere.

 

Care este programul unei petreceri?

De obicei, se amenajează spațiul și se pregătesc ultimele detalii. Încep să apară invitații care sunt primiți pe rând…Încep activitățile (câteva joculețe energizante, pe muzică, și face painting atunci când este cazul, activități în exterior sau la trambulină și topogan când dispunem de ele ) care se combină cu servire de apă, suc și sărățele. Apoi se face pauză de masă ( aperitive, senvishuri sau binecunoscuta pizza). Continuăm să ne distrăm cu jocuri și concursuri, dansuri și voie bună. Vine momentul tortului mult așteptat. Se poate continua cu deschiderea cadourilor și cu un ultim joc sau dans de final. Iar la finalul petrecerii se pot oferi cadouri invitaților (poate chiar sub forma unei tombole).

Activitățile, Animația și jocurile pentru copii

Unul dintre motivele pentru care părinții optează pentru organizarea unei petreceri pentru copii se datorează și acestei nevoi de a fi o persoană specializată care să le propună și să-i implice pe cei mici în diferite activități și jocuri distractive. Jocuri clasice cum sunt "jocuri pe muzică", dans, "scaunele musicale", "limbo", "calcă balonul", "statuile muzicale", sfoara...sau unele noi, adaptate la tematici și la vârsta invitaților, fac din petrecere un adevărat moment de neuitat. Organizate de animatori costumați, ce au roluri diferite (clowni, pirați, zâne și prințese, sau personaje îndrăgite din povești, filme și desene animate), petrecerile prind viață și culoare. În funcție de buget putem menționa activități opționale precum picturi pe față, modelaj de baloane, karaoke, piñata, parada costumelor sau a măștilor, atelier de decorat tort sau de confecționat felicitare pentru sărbătorit, jocuri pe we, etc.

Atunci când sunt mai mari copiii ați putea opta pentru tematici de aventură, cu activități precum tir cu arcul tiroliană sau painball, în care cu siguranță toți invitații își vor crește adrenalina.

De ce să organizați o petrecere pentru copii?

 

Sunt mai multe motive pentru care alegem să organizăm o petrecere pentru cei. Unul dintre ele este pentru că îi iubim și ne place să îl știm în centrul atenției, mai ales de ziua lui. Un alt motiv ar putea fi ideea de a ne aduna cu mic cu mare, de a ne revedea și de socializa într-o atmosferă plăcută, caldă și prietenoasă. Se întâmplă rar ca să reușim să avem timp să ne vedem des iar asfel de ocazii sunt numai bune. Ne ajută să ne cunoaștem mai bine, să ne apropiem unii de ceilalți, să ne bucurăm împreună. Iar atunci când optați ca petrecerea să fie organizată de cineva cu experiență în domeniu, nu faceți decât să vă ușurați munca și să vă acordați timp de a fi parte din petrecere și de a vă bucura de eveniment alături de invitați. Vă încurajez să apelați la specialiști pentru consultanță și idei, pentru invitații, pentru spațiu și decorațiuni de petrecere, pentru cele mai potrivite meniuri, pentru cele mai delicioase și originale torturi, pentru activități și jocuri sau pentru cadouri.
 

Scris la: 2015-02-02 13:12:24


Petreceri si animatori pentru copii
Adresa: Strada Arinilor nr 19, Bl V7, ap. 13
Mănăștur
Cluj
Email: Email: ioanagazdac@gmail.com
Site: http://petreceri-pentru-copii....
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Re...

Locații din cadrul grupului