Orașul Copiilor logo
Neuron English

Neuron English

Neuron English Romania este un program educațional de învățare a limbii engleze. Neuron English oferă un pachet educațional tip blended learning prin intermediul produselor precum FastForWord și Reading Assistant, ce presupune realizarea de exercitii de gandire ce pun in functiune aptitudinile si competentele copiilor. Aceste exercitii sunt concepute cu scopul de a  îmbunătăti lectura si pentru a produce un limbaj fluent, punand in functiune aptitudinile si competentele copiilor. Produsele Fast ForWord și Reading Assistant, prin intermediul exercitiilor propuse, sprijina curriculum existent si nu il înlocuiesc, ajutand in acelasi timp copiii in ceea ce priveste dezvoltarea atentiei, memoriei si a competențelor de prelucrare a datelor.

 

Pachetul educational al Neuron English include următoarele elemente:

- 5 sesiuni on-line de lucru saptamanale cu produsele FastForWord, cu o durata recomandata de 30 de minute fiecare

- 3 sesiuni on-line de lucru săptămânale cu produsele Reading Assistant, cu o durată recomandata de 30 de minute fiecare (optional)

- O sesiune de lucru saptamanala de 1,5 ore cu instructorii nostri pentru a corecta greselile identificate, a introduce si explica noile concepte si a conversa pe marginea subiectelor propuse spre studiu

- Consultatii cu instructorii si consultantii Neuron English minim o data pe luna 

- Rapoarte de progres lunare privind evolutia abilitatilor copilului

 

Exista posibilitatea de a testa pachetul educational Neuron English gratuit timp de o saptamana.

Este garantata rambursarea cheltuielilor in oricare lună in care nu poate fi dovedit progresul in învățare.

 

Fast ForWord

 

FastForWord este un program fundamentat pe cercetările din neuroștiințe care are drept scop construirea capacitatii de învățare a creierului care face procesul de învățare mai ușor și mai rapid, automatizand procesele de gândire și dezvoltand creierul într-un mod asemanator cu un atlet care isi construiește memoria musculara, prin repetare. Studentul studentul este incurajat sa  să răspundă la sute de exercitii din ce în ce mai dificile în succesiune rapidă, fiind astfel expus experienței de învățare a unui vorbitor nativ de limbă engleză.

FastForWord dezvolta urmatoarele abilitati cognitive:

- Memoria pe termen scurt si pe termen lung

- Atenția - capacitatea de a concentrare pe informații și sarcini și de a ignora orice poate distrage atentia

- Secventierea - capacitatea de a stabili ordinea cuvintelor în propoziții

 

Abilitatile privind lectura fundamentală și competențele lingvistice. consolidate prin programul Fast ForWord:

- Constientizarea fonematica

- Asocierea sunetelor\literelor

- Decodarea

- Vocabularul

- Notiunile de Spelling (silabisire)

- Sintaxa

- Înțelegerea

- Structurile gramaticale

- Înțelegerea paragrafelor

- Citirea fluenta

 

Programul Fast ForWord este intensiv - 5 zile / săptămână (până la finalizare) si se adapteaza permanent la nevoile de învățare ale fiecarui elev, combinand învățarea cu distractia prin jocuri interactive pe calculator.

Fast For Word se adreseaza in principal elevilor din învățământul preuniversitar cu varste cuprinse intre 7 ani si 16 ani, insa poate fi utilizat și de studenții și adulții care care doresc să își îmbunătățească competențele de învățare a limbii engleze.

 

Fast ForWord pentru copii

 

Programul se adreseaza copiilor școlari, cu vârste între 6 și 14 ani si reprezinta un soft educational care contine o serie de programe organizate pe grupe de vârstă și pe nivel de cunostinte si expertiza, fiind adaptat pentru fiecare cursant in parte. Programul Fast ForWord pune la dispozitia celor care doresc sa invete limba engleza un curriculum individualizat care permite un ritm de învățare propriu și care stabileste  provocări personalizate pentru fiecare elev. Exercitiile oferite se concentreaza pe depășirea lacunelor în înțelegerea și vorbirea limbii engleze si combina sarcinile care dezvoltă abilități cognitive precum atenția, memorarea, procesarea informațiilor și secvenționalizarea și abilitățile lingvistice fundamentale.

Software-ul pentru Fast ForWord este accesat prin intermediul internetului, Neuron English oferind supraveghere de la distanță si monitorizarea progresului.

Este recomandat ca ca elevul să lucreze cu softul un minim de 30 de minute pe zi, timp de 5 zile pe săptămână, pentru a obține maximum de rezultate într-un timp optim. Parcurgand exercitiile in acest ritm, se pot observa progrese semnificative în învățarea limbii pe parcursul unui an.

Elevii din clasele pregătitoare și din clasa intai completeaza programul Fast ForWord Language și ForWord Reading Readiness, conform urmatoarelor ettape:

- language Basics

- language

- reading prep

Modulele urmatoare sunt Fast ForWord Language si Fast ForWord Language to Reading, urmate de o serie de module de lectura, pentru nivelul 1, 2 si 3. Nivelul 1 si 2 de Limbaj se coreleaza aproximativ cu nivelul 1 și 2 de lectură , în timp ce nivelul 3 se termină mai tarziu, in anul 5.

 

FastForWord Language - se adreseaza copiilor mici cu varste intre 6 si 8 ani si dezvoltă o serie de abilități și noțiuni de bază pentru învățarea limbii engleze prin intermediul activităților distractive.

Fast ForWord Language to Reading - face trecerea de la sunete la litere, scotand in evidenta legătura dintre limba vorbită și cea scrisă. Modulul se bazează pe exerciții de dictie si pronuntie si sprijina elevii in procesul de invatare, punand accent pe constientizarea fonologică si sensibilizarea fonematică.

Reading Readiness - are rolul de a ajuta elevii care au probleme cu trecerea de la cuvântul rostit la cuvântul scris, bazandu-se pe un principiu de alfabetizare a cititului

Fast ForWord Reading Level 1 - are rolul de a dezvolta abilități critice timpurii de citire elementară, cu accent asupra gradului de constientizare fonematică, asupra abilităților timpurii de decodare și asupra motivației pentru lectură

Fast ForWord Reading Level 2 - consolidează abilitățile de citire cu accent pe aplicarea fonetica și strategii de decodare

Fast ForWord Reading Level 3 - contine exerciții de înțelegere a unor paragrafe, care au scopul de a dezvoltarea abilitățile de gândire critică necesare pentru înțelegerea lecturii

 

Fast ForWord pentru adolescenti si adulti

Obiectivele acestui pachet sunt:

 - Re-cartografierea abilităților cognitive pentru a consolida competențele de decodare. Deprinderea acestor competențe este asistata de programul Fast For Word Literacy precum și de  programul Fast For Word Literacy Advanced.

- A învăța cei care invata limba engleza să gândească critic în timp ce citesc. Prin categoriile de citit 3, 4 și 5 se urmareste instruirea creierului pentru citirea, intelegerea si analizarea a ceea ce este citit

La fel ca și în cazul modulelor pentru copii, pentru cea mai buna eficienta, se recomanda utilizarea programului timp de 30 de minute zilnic, 5 zile pe săptămână.

 

Reading Assistant

Reading Assistant este un program de asistare a citirii, care combină tehnologia de recunoaștere a vorbirii cu diferite metode de lectură recente, care ajuta elevii să capete o dictie si un limbaj fluent.

Programul Reading Assistant "ascultă" un elev atunci cand citește cu voce tare, luand rolul unui profesor virtual care monitorizeaza intregul proces si identifica dificultățile și erorile de citire cu care se confruntă elevul. Reading Assistant ofera asistență atunci când studentul este provocat de un anumit cuvânt.

In acelasi timp, software-ul calculează automat cuvintele corecte si cele gresite pe minut, ajutand elevii sa invete singuri, fara interventia unui profesor, oferind elevilor ocazia de a vedea propriul progres și de a monitoriza propria îmbunătățire a lecturii. Atunci când un elev are dificultăți în citirea unui cuvânt, Asistentul de citire online oferă o indicație vizuală a cuvantului, iar, atunci cand studentul nu se auto-corecteaza, intervine software-ul prin pronunțarea cuvântului respectiv.

Acest program vine in sprijinul elevilor in incercarea lor de a invata singuri, fara profesor, permitandu-le sa se corecteze singuri, atunci cand citesc cu voce tare. In acelasi timp, profesorii pot economisi timp prin calcularea automată a cuvintelor corecte pe minut (WCPM), feed-back rapid și accesul imediat la corectie.

.

 

Programul reuseste să păstreze elevii motivați și concentrati pe lectură oferindu-le acces la software oricând si oriunde, acesta fiind ușor de folosit atat de la școală cat si acasa.

 

Programul Reading Assistant parcurge urmatorii pasi:

- Previzualizarea și citirea unei carti (online) in tăcere

- Ascultarea unui model de lectură

- Demararea lecturii asistate

- Numărarea automata a cuvintelor inregistrate pe minut (WCPM)

- Înregistrarea elevilor înainte și după exersarea citirii și compararea rezultatelor

- Înregistrarea Erorilor de pronunție și raportarea lor la sfârșit pentru a fi exersate

- Înregistrarea erorilor de înțelegere a textului și raportarea lor la sfârșit pentru a fi exersate

- Înregistrarea progreselor

Pentru utilizarea programului este nevoie de un calculator cu o conexiune bună la Internet și de un set de căști.

 

Pagina parintilor

Neuron English pune la dispozitia parintilor care au copilul inscris la unul dintre programele oferite de firma o pagina web speciala unde acestia pot gasi fisele de lectie (rezumate scrise ale fiecarei sesiuni de curs) si propuneri de jocuri si activitati care pot fi desfasurate acasa impreuna cu copilul pentru a completa stimularea primita de copil in timpul sesiunilor de curs.

Scris la: 2015-05-12 22:55:22


Neuron English
Telefon:0728 181 888, 0723 601 549
Email: Email: hello@neuronenglish.ro
Site: http://www.neuronenglish.ro/
Facebook: http://www.neuronenglish.ro/