Cognitrom- Psihologia la puterea tehnologiei informatiei
SC Cognitrom SRL este o unitate de cercetare-dezvoltare în domeniul psihologiei, care oferă servicii specializate adresate copiilor și părinților, prin intermediul Centrului de Evaluare și Intervenție pentru copii și adolescenți (CEICA) și a Centrului de Consiliere și Orientare Profesională.
CEICA este alcătuit dintr-o echipă multidisciplinară care oferă servicii fundamentate științifice pentru evaluarea și intervenția în probleme de sănătate mintală și pentru optimizarea personală. Părinții pot opta pentru evaluarea prerechizitelor școlare, a dezvoltării neuropsihologice sau a strategiilor de învățare. Evaluarea este realizată prin mai multe metode și mai multe surse (părinte, educator, teste psihologice), utilizând sistemele computerizate de evaluare PEDa (3-6 ani) și PEDb (6-18 ani). Pentru părinți, CEICA oferă cursuri de parenting care abordează aspecte specifice în creșterea copilului, precum stabilirea regulilor sau gestionarea crizelor de furie ale preșcolarului.
Centrul de consiliere și orientare profesională adresează nevoia de ghidare în procesul de orientare în carieră al adolescenților. Consilierea se realizează față în față și/sau online, prin intermediul CCPonline, care este un instrument psihometric computerizat. Accesând CCPonline, elevul își identifică interesele, abilitățile și valorile legate de muncă și primeste un profil vocational. Pe baza profilului, CCPonline generează ocupațiile cele mai potrivite pentru fiecare client. Apoi, specialiștii centrului îl asistă pe adolescent în alegerea ocupației potrivite și în alcătuirea și implementarea planului de carieră. În funcție de preferințele adolescenților, consilierea se poate desfășura și în context de grup, sub forma unor activități practice de autocunoaștere și orientare vocațională. De asemenea, părinții care sunt interesați de a contribui la procesul de orientare în carieră al copiilor lor pot participa la cursurile susținute de specialiștii centrului.
Cognitrom combină cunoștințele din psihologie și tehnologia informației pentru a oferi comunității servicii de înaltă calitate.
Servicii:
Evaluarea pregatirii pentru scoala
In urma acestei evaluari se obține un profil al nivelului de pregătire pentru școală al copilului; la care se adaugă recomandări pentru promovarea dezvoltării sau, in caz de nevoie, pentru remedierea deficitelor de dezvoltare.
Sunt evaluate urmatoarele aspecte:
- prerechizitele pentru cunoștințele și abilitățile de tip școlar
- competențele - cognitive, sociale, emoționale, motrice, autonomie personală
- temperamentul
Pret: 100 lei
Evaluarea nivelului de dezvoltare (3-12 ani)
In urma acestei evaluari se poate afla dacă dezvoltarea neuropsihologică a copilului urmează un traseu normal de dezvoltare, oferindu-se in acelasi timp recomandări pentru promovarea dezvoltării și, dacă este cazul, pentru remedierea deficitelor existente.
Sunt evaluate urmatoarele aspecte:
- atenția și funcțiile executive
- limbajul
- memoria și învățarea
- domeniul senzoriomotor
- procesarea vizuospațială
Pret: 150 lei
Evaluarea sănătății mintale / evaluare diagnostică (3 - 19 ani)
La finalul evaluarii se poate afla dacă copilul poate fi diagnosticat ca având o problemă de sănătate mintală, iar specialistul centrului va investiga aspectele sunt problematice si trebuie remediate, acesta fiind primul pas spre dezvoltarea unui plan de intervenție personalizat.
Pret: 150 lei
Evaluarea strategiilor de învățare și a motivației școlare (8-19 ani)
Aceasta evaluare este recomandata copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, cărora le poate oferi o imagine complexă asupra nivelului de dezvoltare a abilităților/strategiilor de studiu, precum și despre o serie de factori cu impact negativ asupra performanței școlare: motivația deficitară, anxietatea de examinare și dificultățile de concentrare.
Sunt evaluate urmatoarele aspecte:
Punctele tari ale elevului
- strategiile de studiu
- abilitățile de luare de notițe și ascultare
- strategii de citire/înțelegere
- abilități de scriere/cercetare
- strategii folosite la teste
- gestionarea timpului/tehnici de organizare
Punctele slabe ale elevului
- motivația academică scăzută
- anxietatea față de teste
- dificultăți de concentrare
Autocunoaștere și dezvoltare personală (12-19 ani)
Aceasta evaluare este recomandata copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani si ofera o imagine complexă asupra profilului aptitudinal și a personalității, dand, in acelasi timp, recomandări pentru dezvoltare personală.
Sunt evaluate urmatoarele aspecte:
Temperamentul/personalitatea
Strategiile de gestionare a emoțiilor
Interesele
Abilitățile:
- abilitatea de învățare
- abilitatea verbală
- abilitatea numerică
- aptitudinea spațială
Pret: 100 lei
Evaluare pentru orientare în carieră (12-19 ani)
Pachetul de servicii "Consiliere în carieră" asigura consilierea vocațională a elevilor din grupa de varsta 12 - 19 ani.
Pachetul include:
Evaluarea computerizată a dimensiunilor relevante pentru orientarea în carieră:
Profil aptitudinal:
- abilitatea de învățare
- abilitatea verbală
- abilitatea numerică
- percepția formei
- aptitudinea spațială
- abilități funcționărești
- rapiditate în reacție
- capacitate decizională
Interese
Valori
Interpretarea profilului vocațional
Sugestii de dezvoltare profesională (ocupații potrivite)
Pret: 200 lei
Consiliere psihologică
Consilierea psihologică reprezintă procesul prin care psihologul colaborează cu părinții, copilul sau adolescentul, cu scopul de a-i ajuta sa să înțeleagă și să depășească provocările cu care se confruntă. Cognitrom oferă servicii de consiliere psihologică pentru:
- promovarea dezvoltării copilului
- dezvoltare personală pentru adolescenți
- probleme emoționale
- probleme comportamentale
- consiliere pentru planificarea carierei
Procesul de consiliere poate să implice: copilul/adolescentul, părinții și alte persoane relevante precum bunici, educator etc. Implicarea terților se face doar atunci când este necesar și doar cu aprobarea părinților.
Pret: 80 lei/sedinta
Evaluare și intervenție în ADHD
În urma evaluării se realizează un diagnostic și un plan de intervenție adecvat problemelor identificate. Sunt utilizate următoarele tehnici de evaluare:
- evaluarea neuropsihologică
- interviul cu educatorul/profesorul
- trecerea în revistă a documentelor școlare
- interviul cu părinții
- interviul cu educatorul/profesorul
- evaluările profesorilor
- evaluările părinților
- observații directe ale comportamentului
- evaluarea performanțelor academice
Intervenția în ADHD, presupune:
- trainingul adresat părinților;
- consilierea educatorilor/ profesorilor
- intervenția la nivelul copilului
Adresa: | Piata 14 Iulie nr. 18 Stația Piața 14 Iulie cod: 400325 Cluj |
Telefon: | 0756 085 003 ; 0745 808 216 |
Site: | http://www.cognitrom.ro |