Orașul Copiilor logo
Clubul Montan Apuseni

Clubul Montan Apuseni

 

Asociația "Clubul Montan Apuseni" a fost infiintata în anul 1997 în Cluj Napoca, România, de către un grup de entuziaști iubitori de natură. Scopul inițial al clubului a fost de a s implica in activitati prcatice de protecție a mediului, în special în zona Cheilor Râmețului (Munții Apuseni) și de a cunoaște munții prin excursii și tabere. Cu trecerea timpului, asociatia si-a extins activitatile, fiind de asemenea interesata de promovarea tradițiilor locale și a turismului responsabil în Munții Apuseni. La infiintare, asociatia a purtat numele de Asociația de Turism Montan Feroviarul, fiind  dondată de către foști angajați ai Regionalei de Căi Ferate Cluj, iar in anul 2004 s-a schimbat  numele în Clubul Montan Apuseni.

In prezent in  cadrul clubului sunt înscriși 50 membri, dintre care 20 participă la întalnirile săptămânale și iau parte cu regularitate la activitățile de birou și din teren. Din numarul total de membri ai organizației fac parte ecologi, biologi, geografi, informaticieni, șase agenți-ghizi naționali de turism și 20 de studenti la Facultățile de Geografie și Știința Mediului.

Incepand cu anul 2015 clubul a marit numărul de participanți la activitățile organizatiei prin promovarea unor drumeții care au menirea de a promova valorile naturale și antropice ale Muințolor Apuseni și ale Transilvaniei, ca mod de dezvoltare sustenabilă a acestei zone.

Misiunea Clubului Montan Apuseni este de protectia si conservarea speciilor sălbatice periclitate, prin implementarea unor programe de dezvoltare durabilă în parteneriat cu comunitățile locale.

Scopurile Asociației "Clubul Montan Apuseni" sunt de a crește nivelul de conștientizare a problemelor de mediu și de a oferi educație generatiilor tinere, în natură si despre natură.

Clubul Montan Apuseni

 

Tabere vara

 

Excursie - tabara Padis, 5 zile

Tabăra 1 - 13 iulie - duminică 17 iulie 2016

Tabăra 2 - 17 iulie - joi 21 iulie 2016

Locuri disponibile: 18

Pret:

- 700 lei.

- 600 lei pentru rezervarile facute  până la data de 1 mai 2016

- exista posibilitatea platii în 2 rate, prima fiind de 200 lei, iar rezervarea se face la plata primei tranșe

- plata finală se poate face până la data de 10 iulie 2016

Pretul include:

- micul dejun și cina, preparate la ceaun sau la soba cu lemne

- îndrumare din partea a doi ghizi și a doi organizatori

- transportul cu microbuzul dus-întors până la tabără,

- transportul bagajelor, care vor fi duse pe rute ocolitoare, cu alte mijloace de transport

Participanții vor dormi in cort, în mijlocul munților, în Tabăra de Vară organizată de către Clubul Montan Apuseni, avand posibilitatea de a veni cu cortul sau de a primi un cort din partea clubului.

Pretul închirierii articolelor de camping este de 40 lei pentru o tabără, echipamentul constand in loc în cort de 3 - 4 persoane, izolir și sac de dormit.

Locația taberei este ferita de numarul mare de turisti care viziteaza Padisul in perioada verii si este dotata cu:

- WC exterior

- duș exterior

- acces pentru spălat la pâraie, izvor de apă

Printre atractiile zonei se numara:

- Cetățile Ponorului

- Cheile Galbenei

- Cetățile Rădesei

- Peștera Focul Viu

- Cheile Someșului Cald

Programul taberei include intr-una din zile utilizarea transportului oferit de către localnici, pentru deplasarea  pana la obiectivele mai îndepărtate. În prima și în ultima este planificata o drumeție până la locul de îmbarcare-debarcare, bagajele urmând de asemenea să fie trasportate cu ajutorul unui transport local.

Accesul minorilor in cadrul taberei este permis doar atunci cand sunt însoțiți de către cel puțin unul din părinți deoarece traseele pe care participanții in cadrul taberei urmeaza sa le   parcurga prezintă pericole de accidentare. În cazul in care va fi vreme ploioasa, organizatorii vor alege trasee în apropiere sau vor modifica traseul astfel încât toti participanții sa se simta în siguranță.

Scris la: 2016-02-11 16:56:30


Clubul Montan Apuseni
Adresa: Aleea Baisoara 13
cod: 400445
Cluj
Telefon:0744 776393
Site: http://www.clubapuseni.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/ClubulMo...