Orașul Copiilor logo
Centrul Educational Emanuela

Centrul Educational Emanuela

Scopul acestui centru este sa reuneasca atat copiii, dascalii, cat si parintii, pentru a oferi un nou model de educatie. Acesta este un centru educational bilingv, care ofera o pedagogie de tip Waldorf. Exista 2 grupe, de romana si de maghiara, dar si activitati prin intermediul carora cei mici vor invata limba germana. Printre activitatile practicate la Centrul Educational Emanuela se numara si desenul, pictura, modelajul, jocul liber, citirea basmelor, lucrul manual, jocul la nisipar, activitati gospodaresti, activitati practice sau jocul de degete. Toate aceastea au menirea de a-i obisnui pe cei mici cu o atmosfera calda, de a-i ajuta sa se dezvolte atat din punct de vedere intellectual, cat si emotional si de a invata lucruri noi.

 

Creșa

Creșa Copăcei și Clopoței este destinată copiilor cu vârste între 2 și 3 ani, programul vizând dezvoltarea de deprinderi și abilități. Program este zilnic, între ora 8:00 și 18:00. Creșa este disponibilă pentru un număr maxim de 10 copii.

Creșa oferă trei tipuri de program, lung, scurt cu masă și scurt fără masă.

- programul lung: 8:00 – 18:00

- programul scurt cu masă: 8:00 – 13:00

- programul scurt fără masă: 8:00 – 12:00

            Se fac scutiri de taxă pe parcursul a trei perioade de-a lungul anului, după cum urmează:

  -  2 săptămâni în timpul vacanței de Crăciun  

 -   1 săptămână în timpul vacanței de Paște

 -   2 săptămâni în timpul vacanței de vară

            Pentru copii care lipsesc de la programul creșei pe o perioadă de timp mai lungă de trei săptămâni beneficiază de o reducere a taxei de 40%.

            Înainte de începerea participării la programul creșei, membrii echipei centrului educațional doresc să stabilească de comun acord o întâlnire cu părinții și copii cu scopul de a se cunoaște reciproc mai bine.

 

Grădinița

            Grădinița "Mlădițe tinere" oferă activități orientate spre copiii cu vârste între 3 și 6 ani, pentru un număr maxim de 15 preșcolari. Unt disponibile trei tipuri de program, lung, scurt cu masă și scurt fără masă în următoarele intervale orare:

- programul lung: 8:00 – 18:00

- programul scurt cu masă: 8:00 – 13:00

- programul scurt fără masă: 8:00 – 12:00

Se oferă scutiri de taxă în timpul vacanțelor de Crăciun, Paște și vară și reduceri de 40% pentru copiii care lipsesc mai mult de trei săptămâni. Înainte de începerea participării la programul creșei, membrii echipei centrului educațional doresc să stabilească de comun acord o întâlnire cu părinții și copii cu scopul de a se cunoaște reciproc mai bine.

Activități extrașcolare

Centrul Educațional Emanuela oferă de asemenea activități extrașcolare pentru copiii cu vârste între 7 și 11 ani. Activitățile cursurilor au scopul de a dezvolta fantezia, creativitatea, voința și încrederea de sine cu ajutorul unei echipe de dascăli cu experiență în învățământul școlar.

Activitățile puse la dispoziția copiilor de centrul educațional sunt:

            Activitățile muzicale

                        - vocal

                        - flaut

                        - pian

            Activități de limbi străine

                        - limba germană

                        - limba engleză

            Activități artistico-plastice

                        - modelaj în lut

                        - modelaj în ceară

            Activități artistice de:

                        - desen

                        - pictură

             Activități manuale

                        - confecționare jucării, cadouri, ornamente etc.

                        - decorare

Activitățile au loc de două ori pe săptămână, în ziua de luni, marți, miercuri sau joi între ora 18:00 și 20:00. Grupele de copii sunt formate de către profesorii coordonatori având un număr maxim de 10 copii/grupă. În cazul grupelor de limbi străine numărul este mai mic (aproximativ 6 copii), pentru a optimiza realizarea cursurilor.

 

Petreceri copii

Centrul Educațional Emanuela organizează petreceri pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani vinerea după ora 18:00 și sâmbăta între ora 8:00 și 21:00. Petrecerea durează 3 ore pentru număr maxim de 15 copii.

           

Întâlniri cu părinții/Consiliere părinți

Centrul Educațional Emanuela propune în mod regulat întâlniri cu părinții copiilor înscriși în cadrul programelor sale, cu scopul de a discuta teme pedagogice și alte subiecte de interes pentru grupele de copii.

Centrul oferă de asemenea consiliere în cadrul unor întâlniri individuale cu părinții fiecărui copil, punându-se accent pe observarea și evoluția copilului. Pentru părinții copiilor înscriși la centru aceste întâlniri sunt gratuite, existând posibilitatea ca și părinții din afara centrului Emanuela să beneficieze de acestea contra cost. Întâlnirea durează o oră și se realizează fără prezența copilului.    .

Scris la: 2014-07-08 16:16:31


Centrul Educational Emanuela
Adresa: Strada Alexandru Bohatiel 18
cod: 400476
Cluj
Telefon:0744 752 199
Email: Email: rodica.nica@emanuelaedu.ro
Site: http://www.emanuelaedu.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Ce...