Orașul Copiilor logo

Casa de cultura

Casa de cultura Cluj-Napoca, situata la etajul unui imobil vechi din Piata Unirii, are doua galerii si o sala de teatru/concerte. Aici au loc temporar expozitii, spectacole, ruleaza filme si se tin cursuri.  Unele dintre cursuri sunt dedicate copiilor, iar vizitarea expozitiilor in cele doua galerii e gratuita.
 
Casa de cultura e o institutie mult mai putin vizibila si mai putin cunoscuta in Cluj decat Casa de Cultura a Studentilor. Publicul ajunge de obicei sa-i calce pragul pentru prima oara cu ocazia unor festivale de film, cand mica sala de spectacole se amenajeaza pentru proiectii. 
 
Galeriile sunt primitoare si au un anumit potential, dar din cauza lipsei de interes, acesta nu e folosit la maximum (de ex. galeria "Ioan Sima" e acum folosit ca si spatiu de birouri, unde lucreaza angajati din afara institutiei) . Expozitiile de aici sunt rareori interesante pentru copii, dar se merita o scurta oprire cu cei mici pentru a vedea interiorul galeriilor (care sunt curate si bine intretinute).
 
Printre cursurile de initiere (engleza, operare PC, bucatari, ospatari)  oferite de Casa de cultura se gaseste de obicei si un curs dedicat copiilor, de exemplu 'Gradinita muzicala' pentru copii intre 4 si 7 ani cu distinsa profesoara Olga Suceava. Inscrieriile se pot face si pe parcurs, nu doar inainte de inceperea cursului.
 
2010 © Mihai David


Adresa: Piața Unirii 24, et. 1

Cluj
Telefon:0264595322
Email: Email: cmc_up@yahoo.com
Site: http://www.casadeculturacluj.r...
Facebook: http://www.facebook.com/Casa.de.C...
Orar: L–V 9-18