Orașul Copiilor logo
Cabinet Individual de Psihologie Gordan Raluca Ioana

Cabinet Individual de Psihologie Gordan Raluca Ioana

Cabinet Individual de Psihologie Gordan Raluca Ioana

 

Gordan Raluca Ioana

- psiholog clinician specialist

- psihoterapeut

- trainer

- consilier parental și părinte

 

Servicii

Persoane fizice

- sevicii copii

- servicii adulți

- servicii persoane vârstnice

Persoane juridice

Grupuri de suport

 

Servicii copii

Consiliere copii

Rolul psihologului este de a identifica sursa problemelor pe care copiii le pot avea (precum comportamente indezirabile sau probleme in atitudinile lor) in mod obiectiv si, pe baza acestora, de a  stabili demersul de consiliere. Scopul consilierii este ca, prin aceasta planificare, să se ajungă la optimizarea comportamentala a copilului și la descoperirea si dezvoltarea resurselor personale.

 

Evaluare pentru copii

Evaluările se fac cu ajutorul instrumentelor standardizate și a altor metode precum observarea si interviul și se adresează copiilor si adolescenților cu vârste cuprinse între 0 și19 ani.

Prin intermediul acestor evaluari, se surprind mai multe arii de dezvoltare precum:

- personal-social

- limbaj

- motor

- deprinderile adaptative

- abilități: comunicare

- autonomie: autoingrijire, social etc.

Cu ajutorul acestor evaluări pot fi de asemenea identificate, acolo unde exista suspiciuni, anumite tulburări, precum anxietate de separare, fobii, ADHD, depresie, sau stres-postraumatic.

Pentru anumite categorii de vârstă se pot efectua:

- evaluari neuropsihologice

- evaluarea aptitudinilor cognitive

- evaluarea emoțiilor

- evaluarea intereselor si a valorilor

- evaluarea strategiilor de învățare

 Importantă în evaluarea copilului este de asemenea opinia persoanelor semnificative din viata acestuia, precum parintii, aparținătorii, educatorii, sau profesorii.

 

 

Ateliere

 

Magia emoțiilor

 

Este un atelier pentru copii care se desfășoară pe durata vacanței de vară.

Atelierul are drept obiectiv ajutarea copiilor să înțeleagă mai bine cum îi afectează diferite emoții și ce se întâmplă cu ei în ce sunt stăpâniți de acestea, învățând cum să se bucure mai mult de ceea ce este în jurul lor.

Pe durata atelierului vor fi abordate patru emoții de bază:

- bucuria - copii învață cum să o gestioneze pentru a nu stârni agitație și vor fi introduși în taina bucuriei în relația cu ceilalți copii prin activități și povești

- teama - atelierul ajută copiii să își înfrângă temerile în mod constructiv, să se implice și să nu fie descurajați de teama unei nereușite

- tristețea - atelierul ajuta copii să se cunoască mai bine și să nu se lase conduși de emoții negative, învățând să le gestioneze cât mai bine

- furia - împiedică de cele mai multe ori copii să se concentreze sau să se bucure de un anumit moment sau de o activitate particulară

Tarif: 50 lei /copil / întâlnire

 

Dezvoltare personală pentru părinți

 

Este un atelier de emotii pentru părinți al cărui obiectiv principal este fiind optimizarea relației părinte-copil. Atelierul își propune să clarifice spectrul afectiv din perspectiva adultului, in centrul discuțiilor aflându-se conceptul de atașament. Discuțiile vor aborda următoarele teme:

- care este tiparul propriu de atașament

- modul in care acesta a influențat părinții pe parcursul formarii ca adult

- cum pot fi depășite anumite obstacole in dezvoltarea părintelui și a copilului

- care sunt trăsăturile de personalitate pe care le poate dezvolta copilul ca urmare a tiparului de atașament fata de părinți

Atelierul durează 5 saptămâni și cuprinde întâlniri saptămânale, fiecare întâlnire având o durată de 90 de minute. Numărul maxim de participanți este de 5.

Tarif: 50 lei/persoana/întâlnire

 

Atelier de idei

Antrenează capacitatea de luare a decizii lor si rezolvarea de probleme, învățând copiii sa ia decizii si sa-si dezvolte instrumentele necesare in luarea de decizii. În același timp, atelierul învață părinții sa nu ia decizii in locul copiilor lor.

 

Atelier de prietenii

Atelierul se axează pe dezvoltarea capacității de a comunica in mod asertiv sentimente, emoții și gânduri fără a încălca drepturile celorlalți, aspect pe care educația clasica primită de către  copii îl neglijează.

Comunicarea asertiva ajuta copiii sa-si creeze legături autentice si profunde fără a-l "ataca" pe celălalt sau fara a se pune pe o pozitie inferioara. Implica în același timp apărarea drepturilor personale prin exprimarea opiniilor si sentimentelor in mod clar, direct si sincer, fără a viola drepturile altei persoane.

 

 

Grup de suport pentru gravide si proaspete mamici

Grupul se adresează mămicilor proaspete si mămicilor in devenire, fiind disponibil un număr maxim de 5 participante.

În cadrul acestor întâlniri sunt organizate cursuri-atelier care au scopul de a descoperi simptomele depresiei si de a ajuta cursantele să depășească depresia cauzată de schimbările fizice si emoționale care apar in timpul sarcinii si după.

Cursurile au loc pe durata a trei întâlniri săptămânale, fiecare întâlnire durând două ore.

Tarif: 80 lei/participanta/intalnire

 
Scris la: 2015-11-11 19:40:06


Cabinet Individual de Psihologie Gordan Raluca Ioana Cabinet Individual de Psihologie Gordan Raluca Ioana
Adresa: Strada Varga Ecaterina nr. 6
Mărăști cod: 400058
Cluj
Telefon:0744.933.140
Email: Email: milto:raluca.gordan@suportpsihologic.ro
Site: http://www.suportpsihologic.ro...
Facebook: https://www.facebook.com/SuportPs...