Orașul Copiilor logo

Art’s Cool

Art’s Cool este prima scoala de arta private din Cluj-Napoca, aceasta oferind cursuri de muzica, teatru, dans, precum si altele.

Cursurile difera ca durata, de la 2 zile la 3 luni, dar si durata de timp nedeterminata, cum e in cazul grupei de teatru.

Art’s Cool s-a infiintat in luna septembrie, a anului 2015.

Printre activitatile organizate se numara:

- invatarea unor tehnici de cantat actuale si eficiente

- activitati recreative: party-uri tematice, seri de karaoke, ateliere lunare

- tabere de creatie

 

Un proiect important al scolii este Musisc’s Cool, pentru copii de toate varstele, incepand de la gradinita, pana la varsta de 19 ani. Exista 5 grupe de varsta, cursurile urmand o programa adaptata fiecarei varste.

Grupele de copii si adolescent, cu varste cuprinse intre 7 si 15 ani, sunt impartite dupa cum urmeaza:

Mini (7-11 ani)

- pentru aceasta grupa se ofera doua cursuri pentru copiii carora le place sa danseze pe muzica pop si rock. A fost conceput un curs de grup+ un curs de instrument (pian sau chitara) sau teorie, la alegere. In ambele cazuri durata este de 2 ore/saptamana.

Junior (12-15 ani)

- pentru grupa junior a fost conceput un curs de grup (canto, compozitie auditie), precum si, la alegere, instrument sau teorie aplicata la muzica ultimului secol

Canto classic

- in cadrul acestor cursuri se ofera pregatire speciala pentru cei care vor sa dea examenul de admitere la Liceul de Muzica Sigismund Toduta sau la Academia de Muzica Gheorghe Dima. De asemenea, cursurile se adreseaza si celor pasionati de de opera.

 

Cele 3 module de baza ale scolii sunt urmatoarele:

- Arts’Cool, din care fac parte urmatoarele activitati: desen classic, teatru, graffiti, comics, design vestimentar, webdesign, brand design, photoshop si alte programe din aceasta suita, DTP, fotografie de evenimente, feng shui, design interior, dj, inginerie de sunet, dans, compozitie si orchestratie- ProTools si Steinberg Cubase.

 

- Music’sCool:

Music’sCool este impartit in 6 proiecte: Atelierul, Fabrica, Studio, Unplugged, Clasic si Kinder- Gradinita Muzicala.

Atelierul- este un curs de tip interactiv, potrivit pentru toate varstele si nivelurile. Participantii vor putea sa isi dezvolte vocea, sa lucreze la prezenta scenica, dar si manierele de interpretare in functie de timbrul vocal, precum si de preferinte. Se vor face totdata auditii si analize. Durata unui curs este de 2 ore si se desfasoara saptamanal.

Fabrica- este un curs de educatie muzicala, optional, care poate fi combinat cu Atelierul de Voce. Printre altele, se axeaza si pe invatarea portativului si a elementelor sale. Durata unei sedinte este de 2 ore si se desfasoara odata la 2 saptamani.

Studio- aceste sedinte se adreseaza celor care vor sa lucreze cu un vocal coach, in doi si sa studieze in detaliu tehnicile vocale. Este tot un curs optional si se adauga Atelierului de Voce.

Durata este de 50 de minute si se desfasoara o data pe saptamana.

Unplugged- cursul se axeaza pe invatarea unui instrument, fapt care ii poate ajuta mult si pe cei care vor sa compuna. Durata este de 50 de minute, iar cursul se desfasoara saptamanal.

Clasic- este un curs care se desfasoara in doi, care se adreseaza in special celor pasionati de opera, dar si celor care vor sa se pregateasca pentru admitere la liceul de Muzica Sigismund Toduta sau la Academia de Muzica Gheorghe Dima.

Kinder-gradinita muzicala- este prima gradinita de muzica din Cluj, programa fiind conceputa pentru prescolari. Cursurile se desfasoara saptamanal, iar cu ajutorul lor cei mici vor putea sa se familiarizeze cu  microfonul si cu alte instrumente muzicale si vor putea asculta piese din repertoriul unor trupe de referinta. De asemenea, vor invata notiuni teoretice despre note, vor intra intr-un studio de inregistrari pentru ca mai apoi sa urce pe scena.

 

- Speaking’sCool

In cadrul acestui modul cei interesati pot participa la cursuri de comunicare. Cursurile se axeaza, printre altele si pe tehnici de respiratie, intelegerea functionarii aparatului vorbitor, tipuri de voce si modul in care sunt acestea percepute, precum si eficienta unei voci folosite in mod corect.

Modulul este alcatuit din doua parti:

Trainingul, care consta intr-un weekend cu diferite exercitii si teorii din domeniul comunicarii, punandu-se totodata accentual pe crearea de legaturi. In cadrul evenimentelor se servesc si gustari.

Coaching- reprezentand o sesiune la care participa doar elevul si profesorul. Se pune accentul pe exercitii si analiza, iar cand este nevoie se corecteaza reflexele gresite si se formeaza deprinderi corecte in ceea ce priveste comunicarea.

Profesori:

- Aminda- Atelier&Studio

Aminda este solista a trupei Hazard si a participat la Vocea Romaniei. Aminda a studiat 3 ani canto classic in cadrul Scolii Populare de Arte din Cluj.

- Bogdan Mezofi- Studio

Bogdan Mezofi este solistul trupei Grimus si a studiat timp de 8 ani la Liceul de Muzica "Tudor Jarda" din Bistrita.

- Teodora Barla- Atelier&Studio

Teodora Barla este solista trupei Vespera, in cadrul proiectului de piano-bar Soiree, avand o indelungata experienta in domeniul muzicii si studiind constant diferite tehnici vocale

- Oana Maria Maier- Teorie Muzicala, Fabrica

 Oana Maria Maier este absolventă a Facultății de Muzică din Oradea (2008) și a Academiei de Muzică Gh. Dima din Cluj-Napoca (2010). A fost solista in cadrul mai multor formatii, precum Whispering Woods, sau Ansamblul de muzica Gardellino II al Academiei de Muzica Gheorghe Dima. Este laureata a unor concursuri nationale si internationale.

- Liviu Sorescu- pian- unplugged

Liviu Sorescu activeaza in trupele Soiree si Costi Camarasan Band si a studiat in cadrul Liceului de Muzica Sigismund Toduta, precum si a Academiei de Muzica Gheorghe Dima, fiind licentiat in pian din 2002. A castigat mai multe premii, in cadrul unor festivaluri, printre care se numara si Festivalul de la Mamaia.

- Mihaela Popa- educatie muzicala

Mihaela Popa este studenta a Academiei de Muzica Gheorghe Dima, unde studiaza violoncelul, precum si modulul de jazz si muzica usoara. A fost laureata a numeroase concursuri si festivaluri, atat din tara, cat si din strainatate.

- Raluca Sas-Marinesscu- Actorie

Raluca Sas a fost pasionata de teatru inca din copilarie. A lucrat pentru o perioada in cadrul unor posture locale de televiziune si radio. A urmat ulterior cursurile de teatrologie ale Unversitatii Babes Bolya si a lucrat in diferite teatre din orase precum Sibiu, Baia Mare, Targu Jiu, Satu Mare, Targu Mures si Ramnicu Valcea. Pe langa cursurile de actorie din cadrul Art’sCool, Raluca organizeaza, alaturi de Aminda si un atelier, in cadrul caruia participantii vor invata sa transmita emotii pozitive publicului caruia li se adreseaza.

 

Tarife

Pachetul Kinder: 300 lei/lună

Pachetul Mini: 500 lei/lună

Pachetul Junior: 500 lei/lună

Pachetul College: 500 lei/lună cursurile obligatorii, 150 lei/lună fiecare curs opțional

Grupa de teatru: 250 lei/lună

 

 

Scris la: 2016-01-21 21:21:09


Art’s Cool
Adresa: Strada Oasului nr. 46
Vama Chintaului cod: 400264
Cluj
Telefon:0741.073.354
Email: Email: artscoolro@yahoo.com
Site: https://atelieruldevoce.wordpr...
Facebook: https://www.facebook.com/atelieru...